-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste mash-VRAAG" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@kingtb oké, ik heb het even opgezocht en daar zit geen gistvoeding in, enkel amylase dus dat komt wel goed.
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste mash-VRAAG" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@kingtb schuim lijkt erop dat het aan het gisten is. Waterslot gaat pas bubbelen als er voldoende druk opgebouwd is. Gaat het waterslot niet bubbelen dan kan het vat ook ergens lekken. Welke gist heb je nu toegevoegd?
-
Notna antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste mash-VRAAG" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@kingtb, ook mij is dit eens overkomen. De temperatuur was inmiddels goed dus er nieuwe gist bij gedaan en volgende dag pruttelde het als van ouds. Na distillatie geen vreemde smaak of wat dan ook gehad. En een les geleerd.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste mash-VRAAG" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@kingtb ik heb toen de nieuwe gist toegevoegd onder het mom van het levert wat voeding op, kan niet zeggen dat ik toen iets van bijsmaak opgemerkt heb dus ikzelf zou de nieuwe gist toevoegen.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste mash-VRAAG" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@kingtb 40 graden is gewoonweg te warm voor de meeste gisten, ik heb eenmaal een gist gehad die op die temperaturen nog wat deed (Kveik) maar voor de rest is deze temperatuur helaas hoog genoeg om het om zeep te… Read more»
-
Allardy antwoordde op het onderwerp "Te koop gevraagd; T500 of G30" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@kingtb ik heb nog een t500 zonder toebehoren te koop
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@kingtb 750 gram per kilo water per kilo mout. Ofwel 750 tot 1000 ml water opname per kilogram mout.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@kingtb Een vergistingsvat wil je niet vol duwen, tijdens de vergisting gaat het nog schuimen en dan kan het uit het waterslot komen. Ik hanteer ongeveer een 20 liter in een 25 liter gistvat. Het mout gaat ook water… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "een (beginners) vraag" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@kingtb wanneer je een whiskey voor oog hebt kijk dan naar type waar het in past en ga op die weg kijken welke mout , graan ,maisch methode , vat / hout nodig zijn om die styl te benaderen …. Read more»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "een (beginners) vraag" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@kingtb hallo en wolkom op dit forum . Ik zie dat u voor whisky kiest ik zou u een koperen ketel advies geven daarvoor. Ik stook o.a. slivovitsj , calvados , apfelcorn en ook whisky. Ik heb nu een vengeance… Read more»