Forum antwoorden aangemaakt

RE: Enkele beginnersvragen

@bask mijn eerste ketel was een 12 liter. Het vergistingsvat 25 liter, maar ik maakte ongeveer 20 liter. De grofstook deed ik in 2 keer. Daarna voegde ik de 2 samen om de fijnstook te doen.

In forum Het Café (praathuis)

11 maanden geleden
RE: Enkele beginnersvragen

@bask De 2/3 vulling heeft te maken met meerdere factoren. Je voorkomt dat de ketel gaat ‘spuien/ spugen’. De flow en drukopbouw in de ketel tellen ook mee. Wellicht dat onze specialisten je hier mee...

In forum Het Café (praathuis)

11 maanden geleden
RE: Skoelie

Welkom!

In forum Stel je even voor...

11 maanden geleden
RE: Enkele beginnersvragen

Kijk het filmpje van Robbert eens, beslag maken deel1.

In forum Het Café (praathuis)

11 maanden geleden
RE: Enkele beginnersvragen

5.

In forum Het Café (praathuis)

11 maanden geleden
RE: Enkele beginnersvragen

@bask 1. ik zou beginnen met een standaard alambiek (pro destilleer ketel) lekker veelzijdig voor suiker, granen en fruit 2. een ketel werkt het beste op 2/3 vulling. Dus bij bijvoorbeeld 20 liter st...

In forum Het Café (praathuis)

11 maanden geleden
RE: Eerste helm geknutseld, maar nu?

@rob-g welke temperatuur wordt het koelwater? vooral nu met die warme buitentemperatuur… groetjes Lambik

In forum Mijn installatie

11 maanden geleden
RE: 135l pan met deksel

Ojee.. je stopt toch niet met lekkere whiskey maken hè?

In forum Vraag en aanbod

11 maanden geleden
RE: Eerste stapjes

Welkom, veel plezier en succes. Kijk ook eens bij de filmpjes van Robbert. Zeer leerzaam.

In forum Stel je even voor...

11 maanden geleden
RE: een vleugje spiritus

@guusg probeer eens bakkersgist (bijvoorbeeld Bruggeman). Een wereld van verschil. Minder opbrengst maar veel meer kwaliteit. 5 kilo suiker100 gram bakkersgist10 gram voedingszout5 gram citroenzuur ...

In forum Stookforum

11 maanden geleden
RE: Eerste helm geknutseld, maar nu?

Hallo Rob, inderdaad zou een foto welkom zijn. Met citroenzuur of azijn kun je al een boel bereiken. Indien het hardnekkiger is zou ik zout/zuur bij de bouwmarkt halen of zachtjes met een “scotch brit...

In forum Mijn installatie

12 maanden geleden
RE: 80 liter boilervat

@murmillo Ik heb je een bericht gestuurd.

In forum Vraag en aanbod

1 jaar geleden
RE: Even voorstellen

Welkom Henk. Elke oogst is een feestje!

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
RE: 80 liter boilervat

Bij deze is het vat gereserveerd.

In forum Vraag en aanbod

1 jaar geleden
RE: 80 liter boilervat

Het leuke bod is minimaal 50 euro, het vat weegt 13 kilo. De oud-ijzer prijs is 5 euro.

In forum Vraag en aanbod

1 jaar geleden
Pagina 2 / 14