-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Troebel distillaat na aanlengen met Spa blauw" – 3 jaren geleden
@drankdier dankjewel, ik zal het nog eens stoken, dan komt het wel in orde
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Troebel distillaat na aanlengen met Spa blauw" – 3 jaren geleden
@robbert ik weet dat gin van graan alcohol gemaakt wordt, ik ben een beginnende stoker en wil wat experimenteren vandaar dat ik het van suiker gemaakt heb. Waar kan ik graan en dergelijke het beste kopen voor een mash te… Meer lezen»
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Troebel distillaat na aanlengen met Spa blauw" – 3 jaren geleden
- @robbert kan ik het wel drinken ondanks het troebel is , maakt dit voor de smaak niets uit ?
-
Martin74 posted a new topic "Troebel distillaat na aanlengen met Spa blauw" – 3 jaren geleden
Beste mensen Ik heb een aantal weken geleden suikerwash gemaakt , ruwstook, fijnstook. De fijnstook 65 % alcohol heeft 2 weken gestaan voordat ik ginkruiden heb toegevoegd en met de kruiden heb ik het nogmaals 2 weken laten staan. Nadat… Meer lezen»
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Probleem vergisting" – 3 jaren, 1 maand geleden
Is 8% alcohol niet wat weinig , of is dit normaal?
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Probleem vergisting" – 3 jaren, 1 maand geleden
Ik heb een aansteker boven de vloeistof gehouden en deze blijft branden
-
Martin74 posted a new topic "Probleem vergisting" – 3 jaren, 1 maand geleden
Beste mensen, ik heb een probleem met mijn vergisting, denk ik Ik heb mijn vergistingsvat gevuld met 12 liter vruchten sap zonder toevoegingen uit de supermarkt,hierbij heb ik 2 liter invert suiker toegevoegd en nog ongeveer 6 liter kraanwater. 1… Meer lezen»
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Scherpe, branderige alcohol smaak" – 3 jaren, 1 maand geleden
@lambik ik heb geen gist gebruikt bij de winkel wijn , bij de suiker oplossing heb ik droge bakkersgist gebruikt
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Scherpe, branderige alcohol smaak" – 3 jaren, 1 maand geleden
Ik heb sinds een paar dagen suiker oplossing in het gistvat om alcohol te maken, als het uitgegist en de ruwstook geeft gehad doe ik er fruit in om te laten trekken, als deze dan weer de ruwstook en de… Meer lezen»
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Scherpe, branderige alcohol smaak" – 3 jaren, 1 maand geleden
@robbert dankjewel voor de info , dan zal het waarschijnlijk aan de wijn liggen , heb goedkope gepakt voor te experimenteren
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Scherpe, branderige alcohol smaak" – 3 jaren, 1 maand geleden
@lambik ik heb 4 liter huiswijn van de supermarkt gepakt en deze 2 keer gestookt, eerst de ruwstook en daarna de fijnstook en ca 150ml voorloop weggegooid. Mijn ketel is zelfgemaakt van een oude boiler, ik heb de temperatuur zo… Meer lezen»
-
Martin74 posted a new topic "Scherpe, branderige alcohol smaak" – 3 jaren, 1 maand geleden
Beste stokers , ik ben een beginnende stoker en heb vorige week wijn uit de winkel gedistilleerd, dit heb ik 2 keer gedaan en voldoende voorloop weggegooid. Ik heb het percentage terug gebracht naar 32% .De alcohol heeft nu na… Meer lezen»
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Fruitsap vergisten" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pulle dank je wel , dat zal ik niet vergeten
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Fruitsap vergisten" – 3 jaren, 1 maand geleden
- @lambik interessant filmpje , dank je wel
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Fruitsap vergisten" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pikketanus het sap wat ik wil gaan gebruiken zitten geen toevoegingen in
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Fruitsap vergisten" – 3 jaren, 1 maand geleden
@lambik hoeveel suiker doe je erbij , zodat niet te veel smaak verloren gaat en dat de gisting goed verloopt
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Fruitsap vergisten" – 3 jaren, 1 maand geleden
@robbert bedankt voor de info
-
Martin74 posted a new topic "Fruitsap vergisten" – 3 jaren, 1 maand geleden