-
Matson antwoordde op het onderwerp "Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert bedankt hier ga ik mee aan de slag! Ik zal het resultaat posten op het forum.
-
Matson antwoordde op het onderwerp "Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert zou het dan niet slimmer zijn om niet te veel ingrediënten te doen, dus alleen: alsem, venkel, anijs, vanille, tonkaboon, kaneel, amandel? en dan evt nog wat natrekken met licht gerookte eikenhouten snippers en zoethout?
-
Matson antwoordde op het onderwerp "Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert bedankt voor je uitleg. Ik wil het recept gaan maken met de standaard absinth ingrediënten als basis: anijs zaad, venkel en alsem. Wellicht daar ook nog wat hyssop, engelwortel zaad e.d. Aan toegevoegd. geldt voor deze ingrediënten dan nog steeds… Read more»
-
Matson posted a new topic "Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Hallo Allemaal, Ik speel met de gedachte om een speciale soort bruine absint te maken voor de Wintermaanden. Ik wil hiervoor o.a. tonkaboon, vanille, amandel en kaneel gaan gebruiken. Ik vraag me echter af of je deze ingredienten na… Read more»
-
Matson liked forum post "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Matson antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@robbert ik heb inderdaad niet gefilterd want ik heb de kleuringskruiden laten trekken in een kookzakje. Kan ik voor het nafilteren een koffiefilter zakje gebruiken? Ik heb inderdaad achteraf ook een beetje kraanwater toegevoegd misschien dat dat de zweem kan… Read more»
-
Matson antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@robbert behoorlijk snel zie bijlage toch wel 1 a anderhalve deel water. Even nog wat anders ik heb hem nu een tijdje in de koelkast staan en mij valt op dat ik steeds meer bezinksel op de bodem zie. Ook… Read more»
-
Matson antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@alchemist gisteren samen met mijn vriendin 3 glaasjes geproefd 😀Ik moet zeggen dat hij zeker niet tegenviel. Tijdens het louchen vulde het aroma gelijk de kamer. Hij is licht bitter maar niet overheersend. Ik denk dat het een goede zet… Read more»
-
Matson antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@alchemist komt goed ik hou je op de hoogte ik zal ook nog een foto maken van de louche straks
-
Matson antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@alchemist @Robbert inmiddels van het weekend een 1e poging gewaagd om een groene absinth te maken. Hij is meer Amber kleurig geworden maar goed we gaan hem vanavond keuren… Hopelijk is ie binnen te houden 530031B9-F896-4FBF-894D-6554BD641550.jpeg
-
Matson antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert het is meer bruin dan geel. Zie foto Ik vind de geur meer aards dan bloemig
4819C667-B677-4E74-B292-940EF8D44DCA.jpeg -
Matson antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert je brengt me nu toch aan het twijfelen. De “gewone” alsem heb ik bij annies heilzame kruiden gehaald. Ik heb er een foto van gemaakt kun jij beoordelen of dit wel goed is? Ik kan op de site de… Read more»
-
Matson antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert zit niks anders op dan blik op oneindig en doordrinken. 😋. Kun jij aan genepi komen ja? Heb me lam gezocht maar niks kunnen vinden..
-
Matson antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@rumo ken je Wormwoodsoceity.org? Hier worden talloze absinthes professioneel gereviewed. En hier is ook te vinden wat de criteria zijn en wat wel en niet gewenst is. Leuke site vind ik zelf
-
Matson antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert Ja die kleine alsem is lastig verkrijgbaar. Ik zit er zelf aan te denken om eens te experimenteren met bijvoet deze plant is ook familie van de alsem en heeft dezelfde eigenschappen als pontica.
-
Matson antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert op de site van dragonspice wordt specifiek benoemd dat deze alsem geschikt is voor absint hij komt uit Italië staat op de site.
E594F8B6-F7E6-4054-B62F-73D72941D7A1.png -
Matson antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert Dat is nog eens bewerkelijk, maar goed kwaliteit kost tijd, dus ik ga dit wel doorzetten. Zo te zien is het wel echt een klusje voor buiten, gaan de buren dit goed ruiken?
-
Matson antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@alchemist voor het geval dat je kleine alsem/pontica nodig hebt. Die is te krijgen bij dragonspice (zoeken op wermut daarna wat scrollen)
-
Matson antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert duidelijk verhaal dat scheelt echt een hoop. Alleen 2 praktische vragen. Een kookpan van 50 liter zet je niet zomaar op het fornuis, laat staan dat je er hierna nog in kan roeren. Hoe heb jij dit opgelost met… Read more»
-
Matson antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert Die koriander is dat de zaad of gedroogd blad?
- Meer laden