Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

mechkoek

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van mechkoek

@mechkoek

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "sinaasappel/ mandarijn Gin" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @mechkoek Graanbrandewijn, alcohol uitgraan. (Hoeft geen 96 % te zijn immers deel van gin smaak komt van de graan / jenever achtergrond)   Voor aantal liters opbrengst reken uit per 2 liter   In de kruiden mand in jou ketel…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "suikersiroop 65%" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @mechkoek nee volume gewicht van vaste stof suiker is anders dan volume gewicht van water .

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "suikersiroop 65%" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @mechkoek  nee, je zit met een volumeverschil, immers 650 gram suiker + 1000 ml water is geen 1 liter, 65% suikeroplossing

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "suikersiroop 65%" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @mechkoek  voor 1 liter gebruik je  600 ml water dat verwarm je tot 80 graden. . daarin doe je 1 a1,5 gram citroenzuur of wat citroensap.  Los  635 gram suiker hierin op . 
     
     
     

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @mechkoek wanneer je een gewone suikerwash destilleert kan je veiligheidshalve een 50 a 80 ml voorloop nemen (kan je gebruiken als brandalcohol of zo). Met de kolom hou je de temperatuur rond de 52 gr, dan heb je makkelijk alcohol…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @mechkoek bij een goed werkende ketel zal het percentage heel lang op zelfde hoogte blijven . 
    Zodra percentage begint te zakken ga je kijken naar helderheid , geur en smaak. .
    Zodra de smaak keert stop je met opvang . 

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @mechkoek 50 a 60°C is gemeten reflux temp, welke je stabiel moet houden, maar zegt niet zoveel over de damptemperatuur… voorloop neem je altijd op basis van geur, helderheid en smaak, naloop ook.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @mechkoek Er is ALTIJD voor en naloop wat gescheiden moet worden in de finale overhaal.

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @mechkoek Welkom John. Ik heb de T500 met de RVS kolom, de koperen helm met koeler nu iets meer dan een jaar en ik kan je enkel maar heel veel stookplezier garanderen. Een prima toestel, zeker met wat extra’s, waarmee…   Read more»

Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • JohhnyA stelt zich even voor

    Door Johnny A 13 uur geleden

  • Gasfles plots leeg

    Door JohanS 2 dagen geleden

  • T500 reflux + alambiek en toebehoren

    Door Johnnieboy 3 dagen geleden

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 6 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens