Forum antwoorden aangemaakt
RE: Bier gisten Het zijn niet allemaal bacterieen. De Tart Cherry Brett en Brussels Bruxellensis zijn Brettanomyces gisten, de Brux. Blend waarschijnlijk een biergist met een Bret gist. Bij de anderen vaak biergist(... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: Stel je even voor In het rekenblad van stook wordt uitgegaan van een rendement van 80% met 5 kg mout. Als je met 20l water maischt en niet spoelt zul je ongeveer 15l overhouden. Maar dan haal je geen rendement van 80%.... |
In forum Stel je even voor... |
6 jaar geleden |
RE: 1e whisky Ik denk dat het wat foezels/olien zijn. Ik heb doorgestookt tot 10% distillaat, de volgende keer stop ik bij 30% met het opvangen van tails. Zeven doe ik tegenwoordig ook, bij de striprun al. |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: 1e whisky Vandaag de whisky weer eens tevoorschijn gehaald. De potten met medium toast snippers hebben wat zoetigs in de geur en smaak, het heeft een licht honing geurtje. Die met sherry chips waren scherper. A... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: een test met biergist Als je met een biergist een suikeroplossing gaat vergisten vergist hij alles. Bij het vergisten van een wort zal er tussen verschillende gisten (bij hetzelfde wort) verschil optreden doordat de ene gi... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: Gist probleem bakingsoda alleen gebruiken i.d.d. bij strippen nooit aan jou vergisting toevoegen . Bedoel je hiermee tijdens het strippen of na het strippen? Ik meen gelezen te hebben (homedistillers misschien?) ... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: PID controler meetpunt op de brug Je moet inderdaad omschrijven wat je wil, ik vermoed zoiets: |
In forum Het Café (praathuis) |
6 jaar geleden |
RE: Aanpassen copper dome Heb je ook de output van de regelaar genoteerd? Het zou kunnen dat je steeds op ongeveer hetzelfde vermogen zat (steeds een heel klein beetje hoger naar het (eind)) en dat je ipv het vermogen bijstel... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: wat stoken jullie op dit moment ? Kan je ook niet precies zeggen, is een richtlijn. Alleen door de bekende "cuts" te maken, ruiken en proeven en dan weet je wanneer je voorloop klaar is. Ik krijg mijn punt niet duidelijk uitgelegd ge... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: wat stoken jullie op dit moment ? @Mick: ja ik bedoel volumepercentage. Van de opbrengst dus. Dan blijf ik met vraagtekens zitten hoe je weet dat 2% voorloop afgelopen is als je nog niet weet hoeveel opbrengst je gaat hebben. Als het... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: wat stoken jullie op dit moment ? De roggebroodwhisky is ook heel lekker wit, als het nog niet op eiken staat zou ik deel wit laten om zo te proberen. |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: wat stoken jullie op dit moment ? Na de ruwstook nu de fijnstook. Twintig cuts? Veel verschillende info van Prof. Brouwer, meneer Wateetons en handboek van dit forum. Als ik het goed heb begrepen: temperatuur en ABV in de gaten houden... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Aanpassen copper dome Zoals gezegd is de temperatuur bovenin een aaduiding iets wat je niet kunt beinvloeden. Het enige wat ik zou kunnen bedenken is als je een constante flow koelwater van een constante temperatuur (al ee... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Troebele melkachtige kleur Ergens heb ik gezien dat je pas bij de laatste stook voor- en naloop weggooit. Vandaar dat ik het op deze manier heb gedaan. Dat klopt helemaal en levert prima resultaten op. Ik denk dat je wat moet ... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Troebele melkachtige kleur Bij de fijnstook moet je blijven ruiken en proeven. Bij whisky vanaf 70% in kleinere glaasjes opvangen en beoordelen of je het wel of niet in je eindproduct wil hebben. Eerst ruiken/proeven voor het ... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |