Forum antwoorden aangemaakt

RE: cooperdome

Het is de kunst hem goed in het randje te frotten. Als je hem goed naar buitenkant drukt blijft hij zitten en past hij mooi. Hij lijkt altijd te groot als je er aan begint, het is wat tobben

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Wodka maken van graan ( zonder suiker)

Ik zit eigenlijk al n'en hele tijd met een vraag in mijn hoofd, van in het begin van deze topic eigenlijk, ze spreken van n'en graan vodka, wat is eigenlijk het verschil tussen n'en witte whyskey en n...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Wodka maken van graan ( zonder suiker)

Ik zit eigenlijk al n'en hele tijd met een vraag in mijn hoofd, van in het begin van deze topic eigenlijk, ze spreken van n'en graan vodka, wat is eigenlijk het verschil tussen n'en witte whyskey en n...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Odin's Gin

Volgens de specs moet je boven 10A een ventilator gebruiken en met 2000W zit je daar al dicht tegen aan. Je hebt bij 2000W 1,3 A marge. Even opletten dus als je deze regelaar voor grotere vermogens ga...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Odin's Gin

Je bedoelt de refluxkolom? Ik heb inderdaad een regelbare voeding gebruikt, dat is een must als je op smaak stookt, ook met een volle ketel.

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Odin's Gin

Ik heb met de T-500 en de helm ook wel 4 l gestookt, ging goed.

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Kan ik dit roggebrood ook hiervoor gebruiken: Dit is een heel ander type roggebrood dan het roggebrood dat bedoeld wordt in het recept. Dit een brood met een beetje rogge, het echte roggebrood is zw...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Smartstill ervaringen en tips

Ik gebruik ook een smartsill met externe vermogensregelaar, dezelfde als ik gebruik voor T500.De smartstill heeft een laag vermogen, de regelaar die ik heb voor m'n koelwater pomp zou ok gebruikt kunn...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Moonshiners

Als je met Brettanomyces vergist moet je rekening houden met een gisting van een paar maanden. Als ik een Orval achtig bier brouw gaat na de hoofdgisting met een biergist de Bret er bij en laat ik hem...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Stookwijn van maismeel.

maischen met mout of alfa-amylase. Vergisten met een prestige (of ander merk) met amyloglucosidase vergist wat dieper door.

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
RE: Het ene waterslot is het andere niet (ongeduld en gistingsproblematiek]

waarom zo druk maken om waterslot ?Als de vergisting goed opgang is hangt er aan oppervlakte een co2 laag die het bier / stookwijn afschermt . Dit geldt alleen zolang de vergisting goed op gang is. B...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Stel je even voor

En pH 5,4 zorgt ook voor een mooie omzetting tijdens maischen. Als tussen 5,2 en 5,6 zit is het goed met maischen. Let wel op dat je de pH van je wort bepaald als het 20 °C is, ook als je een pH meter...

In forum Stel je even voor...

6 jaar geleden
RE: Koelwater in alambiek

Bij een alambiek gaat het erom dat al je damp gecondenseerd wordt. Zolang alle damp gecondenseerd wordt en je product lauw of koud aanvoelt heb je genoeg koelwater. Bij een refuxkolom zoals de T500 is...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: 1e whisky

vorige week heb ik 5 kg whisky mout met 20 liter water van 65 graden gemengd. Dit langzaam laten afkoelen (was na 1 uur nog 55 graden) en bij 20 graden de gist toegevoegd. Ik heb de getallen niet nag...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: 1e whisky

Het deel dat ik wit had gelaten had niet het scherpe dus ik denk dat het uit het hout komt. Ik heb ergens een tip gezien om chips eerst in alcohol te werken voor je ze toevoegt aan de whisky. Het schi...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
Pagina 12 / 31