Forum antwoorden aangemaakt
RE: Topic 2000 ChrisV Moonshine @kapisjon Je reageert wel op een oud bericht. Is ChrisV nog actief eigenlijk? Al lang niks meer van gehoord. |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Dag Allen Ik ben begonnen met een 25 l ketel, een T-500. Dat gaat prima als je whisky wil maken omdat je daar ook een fijnstook van 5 l kan doen. Je moet dan wel heel langzaam stoken, anders is de smering te gr... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Dag Allen Als je een keer wil strippen en dan een fijnstook dan zit je met het probleem dat catnip aandraagt. Het ligt er ook aan wat je wil. Als je zoals ik voorstel meersere stripruns combineert kun je het re... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Dag Allen 15l is zeker niet te groot. Voor de ruwstook moet je er vanuit gaan dat de ketel maximaal voor 2/3 gevuld mag zijn en dan schuimt het (bij een graanwash) soms nog over. Dus als je een 15 l alambiek ... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Amylase Ik heb gemaild met [email protected] en kreeg binnen no-time antwoord. Daaruit maak ik op dat deze ongeveer zo werkt als de amylase uit mout en niet zoals de hoog temperatuur amylases die bv still s... |
In forum Gist vragen |
4 jaar geleden |
RE: Amylase De verpakking (op de foto van stookwinkel) zegt niks en eronder staat een verhaal dat copy/paste lijkt van een generieke tekst over enzymen. Ik hoop dat Jan reageert met leveranciersgegevens want ik... |
In forum Gist vragen |
4 jaar geleden |
RE: Amylase Ik heb precies dezelfde vraag! Dus ipv nog een topic te openen een bump voor dit topic. Klopt de omschrijving voor wat het betreft 20 °C? "Tenzij anders vermeld, zijn de vermelde dosissen bij kamertem... |
In forum Gist vragen |
4 jaar geleden |
RE: Hoogte kolom buis ? Gewoon zo laten. Zo kun je met iets meer vermogen stoken zonder dat er teveel smering optreedt. Zolang er geen reflux koeler bovenop zit i.c.m. kolompakking heb je geen last van smaakverlies. Als je d... |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: Alfa amylase moeilijk verkrijgbaar? Als je een goede kwaliteit granen hebt en 20% Roggemout met actief enzym gebruikt en eventueel mineralen voeding voor enzym heb je geen commerciële kunstmatige zakjes enzym nodig .gebruik een passe... |
In forum Vraag en aanbod |
4 jaar geleden |
RE: Alfa amylase moeilijk verkrijgbaar? Het is bij de groothandel niet te krijgem, net als de Whisky gist van Still Spirits, bijna alles op <a href="#106787" class="d4p-bbt-quote-link" rel="nofollow">Quote Ik had al zo'n vermoeden, ... |
In forum Vraag en aanbod |
4 jaar geleden |
RE: Alfa amylase moeilijk verkrijgbaar? Stookwinkel is ook uitverkocht, bio-brouwmaat ook. Het recept dat ik wil gebruiken heeft 80% ongemoute granen en dan kan dat beetje mout wel wat hulp gebruiken. Tarwe- en roggemout komen dan waarschij... |
In forum Vraag en aanbod |
4 jaar geleden |
Alfa amylase moeilijk verkrijgbaar? Ik ben op zoek naar de still spirits high temperature amylase maar die lijkt overal uitverkocht. Weet iemand een goed alternatief? Dit soort amylase: lijkt vooral geschikt voor wijnen en geen idee hoe... |
In forum Vraag en aanbod |
4 jaar geleden |
RE: Pure Turbo Yeast opstart probleem! Het is Still Spirits besteld op 31 januari. Het is besteld bij vanderkooy (ik had toen ook een lading mout nodig) dus ik ga niet bij jou reclameren! Het blijft raar dat ik dan minimaal 3 slechte verpa... |
In forum Gist vragen |
4 jaar geleden |
RE: Pure Turbo Yeast opstart probleem! Ik denk bgin dit jaar, ik weet het niet meer precies. Nieuwe kolom samengesteld en het duurde even voor ik alles goed in huis had en daarna weinig tijd om het te proberen |
In forum Gist vragen |
4 jaar geleden |
RE: Pure Turbo Yeast opstart probleem! SG1.057 voor de ene emmer, 1.058 voor de andere, T=22 °C, emmers goed dicht. Na 14 uur geen belletje te zien op of onder het oppervlak, helemaal geen beweging, niks. Bakkersgist toegevoegd en binnen e... |
In forum Gist vragen |
4 jaar geleden |