-
Haak antwoordde op het onderwerp "Rum stoken" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@drankdier okay nu snap ik het ,je gebruikt een deel van de ketelinhoud .Een beetje het zelfde ik zou wat ruim/heter stoken zodat je ongeveer een derde over stookt dat zal dicht tegen de 40 % zitten door dat je… Meer lezen»
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Rum stoken" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@drankdier
als ik het goed begrijp bij optie 2 doe je wat je af gestookt hebt weer terug in de ketel … dat schiet toch niet op -
Haak antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen en eerste vragen" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@martijnbr in zijn geheel !dat geeft smaak vergisten/stoken is niet alleen om zetten van suiker naar alcohol maar het creëren van smaak …. Misschien nog wel belangrijker de pulp die uitgegist is kun mee in ketel doen in een kookzak… Meer lezen»
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen en eerste vragen" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@martijnbr
in principe kop en kont eraf en pitten eruit, door de midden of in 4 stukken, dan ff kook erover
Laten afkoelen tot onder de 30 graden en dan gist erbij,uit laten gisten en stoken -
Haak antwoordde op het onderwerp "Still 2" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@moon-shiner157 Misschien beter als je de Tiny projects van Robbert bekijkt zo maak je whisky ! je kan ook alchohol mengen met iets dat je whisky smaak krijgt ….whisky limonade…. tip lees eerst recept en bekijk de filmpjes om… Meer lezen»
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Still 2" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@moon-shiner157
bedoel meer het recept
waar maak je je stookwijn van ? suiker of graan
welk soort gist -
Haak antwoordde op het onderwerp "is dit een goede drukregelaar" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@bewust
daar had ik niet op gelet
maar dit is een hele andere aansluiting
tip zoek gewoon een nieuwe brander met slang .Je hebt zo’n mooi keteltje.Die verdient ook een mooie brander
kijk ff bij gaswinkel.nl die hebben er zat -
Haak antwoordde op het onderwerp "Still 2" – 2 jaren, 10 maanden geleden
-
Haak vind forumbericht "Still 2" – leuk 2 jaren, 10 maanden geleden
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Still 2" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@murmillo
friezen en turbo gist ….. wat is dat toch -
Haak antwoordde op het onderwerp "is dit een goede drukregelaar" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@johans
Tussen de 30 en 80 dat is zo ruim dat moet lukken
vertrouw je het niet moet je een nieuwe brander nemen -
Haak antwoordde op het onderwerp "is dit een goede drukregelaar" – 2 jaren, 10 maanden geleden
Meestal staat er op je brander wat je voor druk regelaar je nodig heb
maar een 10 liter alquitera kan ook makkelijk op het gasfornuis -
Haak antwoordde op het onderwerp "Still 2" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@moon-shiner157
Welkom Moony!
Vraagje :Welk gebruiks aanwijzing gebruik je dan -
Haak antwoordde op het onderwerp "iemand een stappenplan cider maken van eigen appels" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@nieuwersluis-stookt bedoel je van af het moment dat je sap heb?
dan volg je het recept van Jan “ snelle cider” -
Haak antwoordde op het onderwerp "Pruimen" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@bewust
vast wel !Mister B laat het wild gisten.
althans dat probeerde hij.. -
Haak antwoordde op het onderwerp "Pruimen" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@bewust
ph moet 4 a 4.5 zijn -
Haak antwoordde op het onderwerp "Pruimen" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@bewust
Ik gebruik de SN9
waarom was het lastig met de pitten .Waren ze niet rijp genoeg? -
Haak antwoordde op het onderwerp "Pruimen te koop € 0,60 per kilogram" – 2 jaren, 10 maanden geleden
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Pruimen te koop € 0,60 per kilogram" – 2 jaren, 10 maanden geleden
Ben er vrijdag geweest,in een anderhalf uur 42 kg geplukt Grote Boomgaard,nu erg mooie grote jubileum pruimen..van die blauwe er staan tussen bomen heel veel trappen en je krijgt pluk emmers mee stokers privilege….doorrijden tot achter tip ga met ze… Meer lezen»
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Pruimen" – 2 jaren, 10 maanden geleden
Wat dat schoonmaken betreft dat viel mee .Ook de pluktijd.Ik geloof nog geen anderhalf uur en 4 a 5 uur ontpitten.Ouwe leger pan op het vuur .ontpitten,gelijk water koken ,pruimen er in door ontpitten en gelijk in de pan… Meer lezen»
- Meer laden