Vond forum berichten leuk

RE: stookwijn klaren of niet?

@moonshiner79 Ik heb zelf mijn G30 nog niet gebruikt om te stoken (heb een alambiek en T500), maar heb in youtube video's volgens mij 70-75% langs zien komen. Er is ook een Facebook groep Grainfather ...

In forum Grainfather

3 jaar geleden
RE: Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes

@moonshiner79 Zeer interessant onderwerp omdat ik ook een T500 heb. Een beetje opzoekingswerk kom ik op volgende links: Blijkbaar is de diameter van de zadels belangrijk. Beide spreken over een di...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes

@moonshiner79 als koper echt zwart is uitgeslagen kun je het met wat zoutzuur oplossing schoon krijgen. Daarna goed spoelen met water ! De verkleuring komt snel voor wanneer een te destilleren prod...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Recept voor neutrale graanalcohol gezocht

@moonshiner79 de eerste paar dagen is vaak de heftigste activiteiten inderdaad na enige tijd neemt het wat af en zal her gestadig door gaan . Ja dat klopt in de eerste periode zakr ph maar als goed i...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Correct schroten

@moonshiner79 Eigenlijk zijn het gemiddelde richtgetallen maar er kan een verschil zitten in korrelgrote . Verschilt van seizoen / jaar en waar het vandaan komt als de tarwe wat kleiner uitvalt zal e...

In forum Mijn installatie

3 jaar geleden
RE: Stap voor stap gin en / of whiskey stoken

@moonshiner79 Gist werk anearobe wil zeggen in zuurstofloze toestand . Aerobe zal gist voornamelijk alleen delen. . veel deling is alleen te wensen als je weinig gist hebt maar bij deling stoot gist...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Stap voor stap gin en / of whiskey stoken

@moonshiner79 wanneer je gewoon kraanwater gebruikt is er voldoende zuurstof aanwezig . Gewoon het gist even te voren in wat lauw water oplossen met wat sinaasappel sap of iets dergelijks is prima ma...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Recept voor neutrale graanalcohol gezocht

@moonshiner79 je kunt er op twsten maar je kunt het ook ruiken en proeven als het doorgeschoten is. . Als de geur gewoon bierachtig zuur is is het okee. Zit er een beetje een scherpe " lijm" lucht aa...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Recept voor neutrale graanalcohol gezocht

@moonshiner79 ik gebruik nooit dat soort moderne overbodige dingen als turbo clear. Ik heb gewoon een goed werkende ketel die een troebel beslag gewoon zonder aanbranden helder en goed krijgt. . Of ...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Recept voor neutrale graanalcohol gezocht

@moonshiner79 als ph boven 4 blijft en vergisting verloopt gewoon voorspoedig zou ik niet gaan aanpassen . Let oo dat vergistingen niet te lang gaat duren en stook meteen af na beëindiging van vergist...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Recept voor neutrale graanalcohol gezocht

@moonshiner79 waterslot is geen indicator van verloop . Slechts een stankafsluiter dat bijkomstig borrelt. . Er is activiteit dus wacht af . Je zou eventueel SG kunnen bekijken . Vergelijk met begin...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Recept voor neutrale graanalcohol gezocht

@moonshiner79 Als je van te voren tijd hebt is het bekijken van Youtube filmpjes van David Heath nog een optie (tip van Munckerik), alhoewel deze man volgens mij wel voor Grainfather werkt en ook een ...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Recept voor neutrale graanalcohol gezocht

@alchemist je gebruikt 3,1 liter water per liter graan/ mout. Je kunt op verschillende manieren spoelen . De uitgefilterde wort kun je op temp van ca 80 graden opnieuw door de borstel laten lopen wa...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Recept voor neutrale graanalcohol gezocht

@hilly Aha dat maakt wat dingen duidelijk. Je beslag is echt dik, 2,7 liter per kilo graan, 3,2 wordt eigenlijk als ondergrens aangehouden. 9 kilo is zo'n formaat brouwketel is gewoon teveel, ik he...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Recept voor neutrale graanalcohol gezocht

@moonshiner79 normaal kilo water verhouding is 3,1 liter per kilo bij maischen. Je zal voor dat apparaa misschien iets moeten schipperen in verhouding . Ik vermoed dat je inderdaad bij het uit uitl...

In forum Recepten

3 jaar geleden
Pagina 5 / 7