Vond forum berichten leuk

RE: Nieuw lid

@ronaldo Doorgaans vergist een goed beslag door tot 990 à 1000 (= dichtheid van water). Ik zou nog even wachten. Mocht sg waarde niet meer verder zakken, dan afstoken.

In forum Stel je even voor...

6 maanden geleden
RE: Even voorstellen!

Dit is ‘m dan… mijn 15 liter ketel in wording  IMG_0382.jpeg

In forum Stel je even voor...

6 maanden geleden
RE: Even voorstellen!

@murmillo oké, bedankt voor de info, stuur ik later alsnog een keer een foto van mijn project👍

In forum Stel je even voor...

6 maanden geleden
RE: Eerste gebruik allambiek

Dit is wel een topic waar ik op aan kan sluiten. Inmiddels is deze beauty bezorgd: Om te beginnen ga ik dus een keer een stookje met azijn doen, zonder koelwater. Ongeveer 30 minuten met een paar l...

In forum Stooktips

6 maanden geleden
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse)

Pekmez vergisting. Ik woon ook dicht bij Ozbaktat om er even binnen te wippen voor wat hobbymateriaal. 7 x 2400 gram Gülcan Üzüm Pekmezi van witte druiven.1 x 1300 gram Sebahat Üzüm Pekmezi van blauwe...

In forum Stookforum

6 maanden geleden
RE: Nieuw lid

Het borreld constant lekker door het waterslot heen, geweldig. Hoe lang duurt het vergisten ongeveer?

In forum Stel je even voor...

6 maanden geleden
Even voorstellen!

Hoi mede-stokers. Ik ben Ronald en in 2024 gestart met drank stoken. Dit doe ik samen met een vriend aangezien we beiden wel van een borrel houden😜. Wij zijn nog echte beginnelingen, maar niet...

In forum Stel je even voor...

6 maanden geleden
RE: Hallo luitjes

Ondertussen alles vorige week binnen gekregen.Gisteren een Striping Run gedaan met als resultaat 7L (Rum wash)Even wachten tot de andere 2 batches zijn uit vergist en dan herhalen.Als dat klaar is ben...

In forum Stel je even voor...

6 maanden geleden
RE: Enthousiast geworden

Bedankt voor jullie reacties; het is de 15 liter whisky alambiek geworden. Zojuist besteld.

In forum Stel je even voor...

6 maanden geleden
Sambuca

Voor de liefhebber hier mijn sambuca recept ; 50 gr steranijs40 gr anijs20 gr jeneverbessen10 gr venkelzaad5 gram koriander5 x kruitnagel5 Zwarte peper korrels2 kaneelstokjes10 gr zoethout5 koffiebo...

In forum Recepten

6 maanden geleden
RE: Enthousiast geworden

@tom182 kijk maar eens naar de Tiny Alquitara filmpjes van Robbert, hij gebruik daar in een 1 liter alquitara. Dus wat kan je daarmee, de recepten mogelijkheden zijn eindeloos en lukt dat, kijk naar d...

In forum Stel je even voor...

6 maanden geleden
RE: Enthousiast geworden

@tom182 Ja, de hop smaak stook je er bijna niet uit. En ja, bier maken lijkt op whisky maken maar dan heel anders 😉 De keuze van een ketel is heel persoonlijk, want wat wil je maken, wat vind...

In forum Stel je even voor...

6 maanden geleden
RE: Enthousiast geworden

@murmillo Dankje! Ja, ik voel me een beetje als een kind in een snoepwinkel als ik door het aanbod scroll 🙂 Ja de Alquitara zie ik ook vaak voorkomen als een favoriet van veel stokers hier op het foru...

In forum Stel je even voor...

6 maanden geleden
RE: Hallo luitjes

Hehheh, hij is binnen!  e0487d83-f5f4-4cf1-9d21-0d518997729c.jpeg

In forum Stel je even voor...

6 maanden geleden
RE: Hallo luitjes

Allright....De douane wil weten of het Staal/Metaal/Koper niet in Rusland is vervaardigt

In forum Stel je even voor...

7 maanden geleden
Pagina 8 / 137