-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Vanille suiker in Whisky" – 3 jaren, 2 maanden geleden
Hoi @ndre is het toevoegen in de Rum door gewoon te proeven, of bijvoorbeeld 1 kruidnagel / 1 stokje kaneel / 1x anijs per liter? En is dit tijdens het stoken of na het bottelen of tijdens het fermenteren of… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky uit 1965" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@ndre komt goed . 👍👍
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky uit 1965" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@ndre ik zal het flesje volgende week ophalen. Dan even zien hoe het bij jou te krijgen eventueel via opsturen .( Ik weet niet waar je woont )
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky uit 1965" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@ndre ik vraag na wat hij vraagt voor deze
IMG-20220315-WA0013.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky uit 1965" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@ndre moet perse uit 65 zijn of mag 64 ook ?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky uit 1965" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@ndre ik heb gevraagd voor de whisky . maat van me heeft heel veel flesjes en ook wel genoteerd maar moet even uitzoeken. Je hoort het a.s.a.p
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bordeaux mais poffen" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@ndre volgens mij heb ik in topic mountain dew ook het. Mouten / kiemen van mais beschreven. Het is zowiezo in de bourbon wereld een vrij algemeen iets . Moutem van mais wordt gedaan om te zorgen dat mais ook… Meer lezen»
-
TeDestillaat antwoordde op het onderwerp "Bordeaux mais poffen" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@ndre voor zover ik me kan herinneren heeft deze persoon de mais ongeveer twee dagen laten weken in water. Ik weet dat er bronnen zijn over het zelf mouten van granen – en dat temperatuur een invloed heeft. Daarna heeft… Meer lezen»
-
TeDestillaat antwoordde op het onderwerp "Bordeaux mais poffen" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@ndre ik zie net als Robbert niet zo veel nut in het poffen (als het doel is zetmelen te onttrekken aan mais). Tijdens mijn laatste thuisbrouwmeeting kwam een nieuw lid met mais chicha aangezet. Hij heeft mais laten weken in… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bordeaux mais poffen" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@ndre je kunt het poffen er veranderd weinig aan het zetmeel en suikers maar met weken in helder water zal het mais ook kiemen. .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bordeaux mais poffen" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@ndre je kunt het mais poffen maar gebruik dan niet olie of iets dergelijks. . Poffen komt door het verhitten van vocht en dat expandeert waardoor de korrel ploft Het is beter om de mais te laten kiemen en daarna… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky uit 1965" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@ndre ik ga vragen voor jou. .
👍
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky uit 1965" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@ndre ik zal een maatje even vragen. . hij heeft paar honderd miniatuur flesjes. Er zit 1965 bij . Ik weet alleen niet of hij kwijt wil . Ik zal hem vande week even bezoeken. .
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Iemand ervaring met IPA bier stoken???" – 3 jaren, 3 maanden geleden
-
Paolo antwoordde op het onderwerp "Grote fles whisky geknapt 😩" – 3 jaren, 3 maanden geleden
balen @ndre,
inderdaad mooi excuus om weer wat anders te maken maar blijft zonde.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@ndre dat is een manier van benaderen inderdaad. ( Off topic ) Er zijn verschillende wegen die naar rome leiden. Maar officieel hoort cognac op charantaise gestookt. Een potstill brandy / cognac komt het beste over wanneer Op Dus een enkelvoudige… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@ndre er zijn uitzonderingen. Cognac stook op charantaise gaat de lowwine en feints terug in primaire chauffe .
En bij het maken van een sourmash gebruik je de restanten van de fermentatie en deel van bakset . -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@ndre Het stukje over destilleren ging me eigenlijk meer om het feit dat ze een gedeelte van het achtergebleven spul doen hergebruiken bij een nieuwe destillatie. Iets waarmee je kunt sturen wanneer je steeds dezelfde vergisting doorloopt, maar voor de… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@ndre Belofte maakt schuld he 😉 , dit is oorspronkelijk rond 1920 geschreven en een aantal dingen wat beschreven worden zijn bekende materie tegenwoordig of het tegendeel bewezen. Highland Whisky werd vroeger gekenmerkt door de rokerige smaak: When it… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@ndre Poging tot een zuur bier met een nieuwe gistsoort voor me Lachancea
https://brouwland.com/nl/gisten-en-bacterieen/1937-lallemand-wildbrew-philly-sour-11-g.html
- Meer laden