Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

@ndré

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van @ndré

@ndre

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Bazz

    Bazz antwoordde op het onderwerp "Vanille suiker in Whisky" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    Hoi @ndre is het toevoegen in de Rum door gewoon te proeven, of bijvoorbeeld 1 kruidnagel / 1 stokje kaneel / 1x anijs per liter? En is dit tijdens het stoken of na het bottelen of tijdens het fermenteren of…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky uit 1965" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @ndre komt goed . 👍👍

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky uit 1965" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @ndre ik zal het flesje volgende week ophalen.  Dan even zien hoe het bij jou te krijgen eventueel via opsturen .( Ik weet niet waar je woont )

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky uit 1965" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @ndre ik vraag na wat hij vraagt voor deze
     IMG-20220315-WA0013.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky uit 1965" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @ndre moet perse uit 65 zijn of mag 64 ook ?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky uit 1965" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @ndre ik heb gevraagd voor de whisky  . maat van me heeft heel veel flesjes en ook wel genoteerd maar moet even uitzoeken.  Je hoort het a.s.a.p

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bordeaux mais poffen" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @ndre volgens mij heb ik in topic mountain dew ook het. Mouten / kiemen van mais beschreven.  Het is zowiezo in de bourbon wereld een vrij algemeen iets . Moutem van mais wordt gedaan om te zorgen dat mais ook…   Meer lezen»

  • Profielfoto van TeDestillaat

    TeDestillaat antwoordde op het onderwerp "Bordeaux mais poffen" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @ndre voor zover ik me kan herinneren heeft deze persoon de mais ongeveer twee dagen laten weken in water. Ik weet dat er bronnen zijn over het zelf mouten van granen – en dat temperatuur een invloed heeft. Daarna heeft…   Meer lezen»

  • Profielfoto van TeDestillaat

    TeDestillaat antwoordde op het onderwerp "Bordeaux mais poffen" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @ndre ik zie net als Robbert niet zo veel nut in het poffen (als het doel is zetmelen te onttrekken aan mais). Tijdens mijn laatste thuisbrouwmeeting kwam een nieuw lid met mais chicha aangezet. Hij heeft mais laten weken in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bordeaux mais poffen" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @ndre je kunt het poffen er veranderd weinig aan het zetmeel en suikers maar met weken in helder water zal het mais ook kiemen. .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bordeaux mais poffen" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @ndre je kunt het mais poffen maar gebruik dan niet olie of iets dergelijks. .  Poffen komt door het verhitten van vocht en dat expandeert waardoor de korrel ploft   Het is beter om de mais te laten kiemen en daarna…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky uit 1965" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @ndre ik ga vragen voor jou. .
    👍
     
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky uit 1965" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @ndre ik zal een maatje even vragen. . hij heeft paar honderd miniatuur flesjes. Er zit 1965 bij . Ik weet alleen niet of hij kwijt wil . Ik zal hem vande week even bezoeken. .

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Iemand ervaring met IPA bier stoken???" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @ndre Bezoek; “doe maar een 0.0 graag.”
    @ndre; “wil je die met of zonder alcohol?” 🙃 

  • Profielfoto van Paolo

    Paolo antwoordde op het onderwerp "Grote fles whisky geknapt 😩" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    balen @ndre,
    inderdaad mooi excuus om weer wat anders te maken maar blijft zonde.
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @ndre dat is een manier van benaderen inderdaad. ( Off topic ) Er zijn verschillende wegen die naar rome leiden. Maar officieel hoort  cognac op charantaise gestookt.  Een potstill brandy / cognac komt het beste over wanneer Op Dus een enkelvoudige…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @ndre er zijn uitzonderingen. Cognac stook op charantaise gaat de lowwine en feints terug in primaire chauffe .
    En bij het maken van een sourmash gebruik je de restanten van de fermentatie en deel van bakset .

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @ndre Het stukje over destilleren ging me eigenlijk meer om het feit dat ze een gedeelte van het achtergebleven spul doen hergebruiken bij een nieuwe destillatie. Iets waarmee je kunt sturen wanneer je steeds dezelfde vergisting doorloopt, maar voor de…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @ndre Belofte maakt schuld he 😉 , dit is oorspronkelijk rond 1920 geschreven en een aantal dingen wat beschreven worden zijn bekende materie tegenwoordig of het tegendeel bewezen.    Highland Whisky werd vroeger gekenmerkt door de rokerige smaak: When it…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @ndre Poging tot een zuur bier met een nieuwe gistsoort voor me Lachancea
     
    https://brouwland.com/nl/gisten-en-bacterieen/1937-lallemand-wildbrew-philly-sour-11-g.html
     

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 2 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 4 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 6 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 6 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens