-
PatBolk vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 2 jaren, 12 maanden geleden
-
PatBolk antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 12 maanden geleden
@robbert echt fascinerend! En ook hoe zo’n ogenschijnlijk eenvoudig koperen keteltje dat weet te bewerkstelligen. Ik heb al verschillende recepten gemaakt en ook eerste pogingen met whisky, rum en gin en uw recept van de korenwijn maar bij deze waren… Meer lezen»
-
PatBolk antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren geleden
@alchemist ja inderdaad, en net die zintuiglijkheid maakt het zo interessant en leuk…
-
PatBolk antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren geleden
Gemaakt!!! de tropical passion likeur. Erg leuk om te maken. Past precies in een middag. Ik weet niet of bij mij het warm macereren helemaal is gelukt want au bain marie iets op 55 graden houden voor 2,5 uur is… Meer lezen»
-
PatBolk liked forum post "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 4 maanden geleden
-
PatBolk liked forum post "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 4 maanden geleden
-
PatBolk antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stookje ik had 5 stukken van een cm of 15 voorverpakt. Ik heb die rietsuiker gekliefd in een aantal kleinere (smalle) stukken en toen verder verwerkt. Echt doorsnijden lukte me niet, het is weerbarstig spul.
-
PatBolk antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stookje Hoi, ik heb precies het recept van Rumo gevolgd, (dat moet je even opzoeken hier ergens op het forum) dus met een blaadje sla of kool en wat marmite etc. Wachten tot er leven in de brouwerij komt en… Read more»
-
PatBolk antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@robbert dankjewel voor de snelle reactie. 1 liter heb ik net niet gehaald. ben uitgekomen op 900 ml. Hij is al goed in de smaak gevallen bij mijn vriendin die gisteren haar tweede vaccinatie heeft gekregen en met lichte koorts… Read more»
-
PatBolk antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@robbert Ik heb dit precies zo nagemaakt, begonnen met 1 liter a 45%, 2/3 door de alquitara gehaald waarbij ik uitkwam op 65%. Hoe hoog zou het uiteindelijke alcoholpercentage van de samengestelde drank ongeveer zijn? smaakt nu al heerlijk!
-
PatBolk liked forum post "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 9 maanden geleden
-
PatBolk antwoordde op het onderwerp "Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@robbert Die ga ik ook een uitproberen vooral die curacao erbij lijkt me lekker.
En die kruiden gebruik je om te maccereren om dan te destilleren, of komen die in de kolom bij het overhalen van een neutrale alcohol? (of beide?) -
PatBolk antwoordde op het onderwerp "Korenwijn" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@rumo altijd goed om een referentie-drank te hebben inderdaad! dank voor de tip
-
PatBolk liked forum post "Korenwijn" – 3 jaren, 10 maanden geleden
-
PatBolk antwoordde op het onderwerp "Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@hilly oei, een Dropchollenge! Als ik ermee door de keuring van mijn schoonvader kom doe ik mischien mee 😉 Ik heb je PB beantwoord!!
-
PatBolk antwoordde op het onderwerp "Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@rumo ik heb er nog geen meel bij gedaan. Hij is licht geel met sediment op de bodem en flink wat luchtbellen aan de oppervlakte. Haha en met de juiste voeding behoorlijk temperamentvolle huisdieren.
-
PatBolk antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@alchemist Bij de Chinese supermarkt onder het Mosae Forum in Maastricht verkopen ze staven suikerriet. Per 4 verpakt plm 20 cm. Niet erg veel dus. ik heb er wel een giststarter mee gemaakt.
-
PatBolk antwoordde op het onderwerp "Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@robbert Had die Nederlandse variant ook een naam? Welk destilaat werd vroeger gebruikt? Heb nog alsem in de tuin staan; ooit uit de Zwitserse Jura als plantje meegenomen, een behoorlijk woekerende plant! Maakt dat nog uit of je dat vers… Read more»
-
PatBolk antwoordde op het onderwerp "Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@rumo haha, ik zit nog in de micro-fase!! Zoveel lekkers te maken en zo weinig tijd!!
oja, heb momenteel ook een suikerriet-giststarter naar jouw recept in de koelkast staan. maar dat terzijde! - Meer laden