-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 2 weken geleden
@robbert Haha, ik weet wat jij kunt maken. Hetgene is dat voor in het begin of voor degene die niet zelf wilt mouten en eesten is dat geen slechte mout om te gebruiken. Maar de P.P.Ms van het mout… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 3 maanden, 2 weken geleden
Welkom Tom,
Wat wil je gaan maken? -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 2 weken geleden
@robbert Pauls Malt Thirsty Thistle heb ik in het verladen vaker gebruikt met 100% stort, heeft nog genoeg diastatisch vermogen om in ieder geval zichzelf om te zetten. Het is trouwens een van mijn favorieten als het aankomt op geturfde… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Even voorstellen!" – leuk 3 maanden, 3 weken geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste gebruik allambiek" – 3 maanden, 3 weken geleden
@tom182 mooie ketel daar kan je lang en veel plezier van hebben. Een nieuwe ketel is over het algemeen schoon er zal alleen wat olie opzitten dat voor de productie en transport er op gedaan is. Het blijft een hardnekkig… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 4 weken geleden
@robbert je heb het al vaak gezegd maar zo simpel is het. Lekker kort en duidelijk.
PS ik heb het recept wel opgeslagen dan kan ik het nog eens in een commentaar plakken 😉 -
RuMo vind forumbericht "Eerste stook van peated whisky – PPM" – leuk 3 maanden, 4 weken geleden
-
RuMo vind forumbericht "Eerste stook van peated whisky – PPM" – leuk 3 maanden, 4 weken geleden
-
RuMo vind forumbericht "Eerste stook van peated whisky – PPM" – leuk 3 maanden, 4 weken geleden
-
RuMo vind forumbericht "Eerste stook van peated whisky – PPM" – leuk 4 maanden geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden geleden
@robbert dank je, maar ik bedoelde ook voldoende SG.
-
RuMo vind forumbericht "Eerste stook van peated whisky – PPM" – leuk 4 maanden geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden geleden
@robbert dat moutmeel niet actief is daar had ik niet bij stil gestaan, maar is het voorderest sterk genoeg? Kan ik bijv. 7kg meel en 1kg mout op 25liter gebruiken. Dat het niet helder wordt is niet erg, ik ben… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden geleden
@robbert en hoe denk jij over moutmeel? Ik weet het is 180 graden de andere kant op als waar jullie het hier over hebben, maar een molen hier in de buurt maalt dat voor een jenever en ik wil er… Meer lezen»
-
RuMo vind forumbericht "Enthousiast geworden" – leuk 4 maanden, 1 week geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "geen constante temperatuur tijdens gisten" – 4 maanden, 1 week geleden
@bcnx71 er is al veel over geschreven dat kan je met de zoekopdracht wel terug vinden.
En dan kom je vast zoiets als dit tegen:
https://stookforum.nl/forums/installatie/klimaatkast-maken/paged/3/ -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 4 maanden, 1 week geleden
@tom182 kijk maar eens naar de Tiny Alquitara filmpjes van Robbert, hij gebruik daar in een 1 liter alquitara. Dus wat kan je daarmee, de recepten mogelijkheden zijn eindeloos en lukt dat, kijk naar de filmpjes probeer zelf en oordeel. … Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "geen constante temperatuur tijdens gisten" – 4 maanden, 1 week geleden
@bcnx71 van warmte variaties krijgen je gist vriendjes alleen maar stres. Bij zulke temperatuur verschillen zou je kunnen overwegen om een gistkast te maken bijv. van een oude koelkast. Als mijn emmer op een koele plek staat dan doe ik… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 4 maanden, 1 week geleden
@tom182 Ja, de hop smaak stook je er bijna niet uit. En ja, bier maken lijkt op whisky maken maar dan heel anders 😉 De keuze van een ketel is heel persoonlijk, want wat wil je maken, wat vind jij… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 4 maanden, 1 week geleden
@tom182 welkom. Volgens mij begin je het al aardig te snappen. Ik zou ook met een 15l beginnen en een paar keer de striprun doen, en dan alles bij elkaar voor de spiritrun. Bier zou ik niet proberen kan alleen… Meer lezen»
- Meer laden