-
Robbert replied to the topic "Recept bakkersgist" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@patrickt met eiwit schuim bind je nog kleine vervuilingen die je er dam later weer uitschept
-
Alchemist replied to the topic "Gisten en suikers" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@patrickt 20 liter water, 5 kilogram suiker en 3 zakjes bakkersgist werkt, wel zul je moeten nadenken over gistvoeding, de gist kan niet alleen leven op suiker.
- Diammoniumfosfaat
- Marmite
- Gekookte havermout, kookvocht mag erbij
- Gekookte witte bonen, kookvocht mag erbij
-
munckerik replied to the topic "Gisten en suikers" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@patrickt helaas, ik werk nooit met bakkersgist anders dan in broden.
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Gisten en suikers" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@patrickt bier- en wijngisten zijn specifiek voor een bepaalde biersoort of wijn ontwikkeld. Bakkersgist….. is voor bakkers maar er zijn hele volksstammen die erbij zweren 😁. Biologische gisten zijn in tegenstelling tot gangbare gisten op een biologische voedingsbodem gekweekt. Voor… Lees meer»
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Gisten en suikers" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@patrickt biologische gisten zijn bijna niet verkrijgbaar. Biologische bakkersgis is er wel.
-
Robbert replied to the topic "Beerenburger kruidenbitter recept" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@patrickt ik heb paar duizend recepten en ik ben nu omdat er naar gevraagd werd bezig met een recepten boekje .Ook met diverse bitters en elixers . Absinth is een drank die variaties heeft in diverse streken .. Als het… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Beerenburger kruidenbitter recept" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@patrickt blind slaan betekent dat een heldere drank troebel wordt . Vaak een witte waas . Zijn het oliën dan kun je iets alcohol toevoegen en lossen de oliën op . Zijn het mineralen of mineraalzouten kun je het klaren… Read more»