Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Petrus

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Petrus

@petrus

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Sake smaakt naar gist" – 1 jaar, 11 maanden geleden

    @petrus ik zou geen suiker en rijst door elkaar gebruiken dan haal je 2 processen door elkaar. Maar dan is 3 kg reist op 20 liter weer te weinig 6 a 8 kg is dan beter. Maar dan wel kleefrijst…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sake smaakt naar gist" – 1 jaar, 11 maanden geleden

    @petrus je neemt rijst , water , ragi tape manis gist . 
    Rijst koken . Gist erbij  . Na enkele weken zie je dat je laag vloeistof en laag rijst koek hebt . Afgieten door kaasdoek en klaar.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sake smaakt naar gist" – 1 jaar, 11 maanden geleden

    @petrus ik weet niet welke fruitgist hebt gebruikt maar kan een iets vroegtijdig stoppen zijn omdat de koni de gist omzeep heeft geholpen .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste testrun met goedkope lidlwijn" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @petrus klopt .  Maar ga niet af op percentage in Finale overhaal maar op smaak , geur , kleur en eventueel troebel worden. Meestal zal de naloop al bij zaken naar 55 -52 %  komen . Je zal dan een…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste testrun met goedkope lidlwijn" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @petrus als je met een potstill of Alambiek een cognac / brandy of soortgelijk wil maken dan stook je de wijn ( met pulp ) uit  dus gewoon met voor en naloop. Het midden loop deel is dan oogehoogt in…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste testrun met goedkope lidlwijn" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @petrus ik werk thuis ook met klein maar ook help ik wel bij een bedrijfje daar staan paar  grote  ketels waaronder een  een Armagnac ketel en een charantaise .  Daar gaat inderdaad een minimaale  in van  150 liter .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste testrun met goedkope lidlwijn" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @petrus opbouw ,temperatuur beheer en het wordt ruim uitgestookt waardoor er veel bijproducten in zit.   Met alambiek zal je ook moeten doorgaan met stoken  tot ongeveer een 3e deel is opgevangen van totaal zo zal je van een  150  liter…   Read more»

  • Profielfoto van Haak

    Haak reageerde op het onderwerp "Calvadosstokers opgelet!" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @petrus
     
    is de Appelsap al op

Profielfoto kusleon Profielfoto munckerik

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • Naloop

    Door Gerben Beek 22 uur geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 3 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 3 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 6 dagen geleden

  • Grainfather G70² en destilleren

    Door Tropical 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens