Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Prins

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Prins

@prins

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van mauser

    mauser antwoordde op het onderwerp "Alcohol scherp van smaak" – 7 maanden geleden

    @prins gebruik je niet in de aanmaak. Maar als het product klaar is. Als je het verdund hebt met water zorgt glycerine ervoor dat het eindproduct voller aan voelt in de mond en het maakt het tevens iets zoeter. Ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "scherpe smaak aan de alcohol" – 7 maanden geleden

    @prins he kunt beter natrium bicarbonaat erdoor roeren .  4 gr per liter en daarna opnieuw overhalen.  Dan krijg je een betere alcohol.   Ga je citroenzuur gebruiken ( 2 gr per liter ) dan haal je het scherpe weg en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "scherpe smaak aan de alcohol" – 7 maanden geleden

    @prins zure appels bevatten inderdaad veel zuur . Zuur gaat binden met deel van alcohol en gebruikt ook andere stoffen om binding aan te gaan.  Je kunt ook mengen met wijnsteenzuur of citroenzuur voor zelfde effect.  Je vervult eigenlijk de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "scherpe smaak aan de alcohol" – 7 maanden geleden

    @prins en met de zoek opdracht (vergrootglas symbool) is over de meeste onderwerpen al heel veel te vinden 😉

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "scherpe smaak aan de alcohol" – 7 maanden geleden

    @prins het is misschien een idee om die vraag te stellen in het topic waar je dat gelezen heb. Het wordt anders wat onoverzichtelijk als er voor elke vraag een topic gestart wordt en dan ook nog eens met bijna…   Meer lezen»

  • Profielfoto van mauser

    mauser antwoordde op het onderwerp "Alcohol scherp van smaak" – 7 maanden geleden

    @prins dat ligt er helemaal aan met welke installatie je gaat gebruiken. Met de T500 zul je weinig overhouden. Met een potstill meer. Hey is voor mij ook alweer een paar jaar geleden dat ik gestookt heb. Gebruikte altijd 7…   Meer lezen»

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "aanmaak gerst" – 7 maanden, 1 week geleden

    @prins vraag of je op t gerstemout wil vergisten of dat je gerstemout na t maischen scheidt van het vocht (=wort). Elke kilo ca. 3 tot 4 liter bij t maischen.  Als je op t gerstemout gaat vergisten, dan alles…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "aanmaak gerst" – 7 maanden, 1 week geleden

    @prins volume van jou gemalen product + 3,2 liter water per kilo dan weet je waar je op uit komt.   5 kilo zou dus 16 liter water bij komen .   Waarom suiker erbij ?  Theoretisch geeft 5 kilo granen /…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "vergisting" – 7 maanden, 2 weken geleden

    @prins het is belangrijk dat je een meter hebt als een sg meter hiermee kun je zien hoever je suiker is vergist.  Suiker in water geeft stroperigheid. Wanneer alle suikers zij opgelost is de stroperigheid verlaagd of geheel weg . …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "moutextract" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @prins graan / mout moet geschroot worden / ( grof malen of door wals  ) Je gebruikt 1 kilo mout op 3,2 liter water.  Suiker gebruik je alleen voor simpele kneierij. Wil je goed product gebruik je mout en graan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "moutextract" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @prins whiskey is wel een van de simpelste dranken om te maken en een goede oefening voor als je ” hoger op ” wil. Maar je kunt er ook een neutrale graan Alcohol mee maken.  Die is fijner en ronder…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "moutextract" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @prins als je 3,6 kilo hebt kun je maischen, vergisten en tot alcohol of 1 liter whiskey van stoken

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @prins tijd verschilt erg, 6dagen tot 2 of 3 weken, gs meter vertelt je precies  of het klaar is. brugman geeft rond de 10% ongeveer

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @prins als je neutraal wil hebben zou ik dat niet doen, denk dat je het dan terug gaat proeven,  weet ik niet zeker maar denk ik, nooit gedaan zelf want 1 liter werkt prima

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @prins 17liter water en suiker zodat totaal op 18 liter uitkom

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @prins als je appelsap toevoegt hoef je geen gistvoeding te gebruiken dat sap is ook voeding. ik gebruik 50 gram gist op 18 liter en ook brugman

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @prins Je wil de moutextract alleen gebruiken als gistvoeding? dat kan prima. Voor een neutrale alcohol zou je even de zoekfunctie van dit forum kunnen gebruiken er is namelijk al heel veel over geschreven en het wordt er niet duidelijker…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @prins Alleen mout is beter behalve als je nog niet voldoende ervaring, tijd of gemakzuchtig bent maar wel meer geld wilt uitgeven. Als ik koffie zet maal ik eerst de bonen maar er zijn mensen die en zakje oploskoffie gebruiken,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @prins moutextract is voor luie stokers 😆 er is wat werk voor je gedaan. Graan is omgezet in mout en daarvan is weer suiker gemaakt. Of er nog genoeg werkende enzymen in zitten is maar de vraag, misschien bij poeder…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @prins er  zijn verschillende mouten en mout extracten. Bij Mout en mout extract zijn zetmeel omgezet tot suikers.  Wanneer je meer onbewerkte granen toevoegt moet je deze nog maischen om zetmeel om te zetten .  Daarvoor heb je wel een…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 21 uur geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 3 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 5 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 6 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens