Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Psycat

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Psycat

@psycat

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste Kruidenlikeur" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @psycat het vreemde is dat van de filmpjes die ik heb gemaakt bourbon en whiskey achtige de meeste bekijk heeft en de kruiden bitters juist de minste . Anders had ik wel meer met kruidenbitters gedaan. Oranje en rood bitter…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste Kruidenlikeur" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @psycat dat is nu juist ook de reden dat dranken zoals absint zowel Maceraat deel en gedestilleerd deel hebben om breed smaak palet te krijgen en ook waarom gin juist niet een Maceraat maar fusie door destillatie via kruiden mand…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste Kruidenlikeur" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @psycat inderdaad versheid is altijd van belang en ook de manier van extractie. Anijszaad en citrus schil zijn 2  sterke voorbeelden waarbij verschillende van extractie duidelijk merkbaar zijn in eindproduct en dus ook leuk te mee te  experimenteren met: Koud…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Eerste maalk in een decennium+" – 2 jaren, 3 maanden geleden

    @psycat kruiden of vruchten in alcohol laten macereren doe ik al heel lang maar wat je beschrijft is toch sinaasappel zest toegevoegd aan je suikerwash, dus om te laten meevergisten?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste maalk in een decennium+" – 2 jaren, 3 maanden geleden

    @psycat zijn ook prima voor het maken van giststarter of gist  . 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste maalk in een decennium+" – 2 jaren, 3 maanden geleden

    @psycat bramen struikje in tuin zetten en die gebruiken . .  Werkt prima

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste maalk in een decennium+" – 2 jaren, 3 maanden geleden

    @psycat kan een infectie zijn geweest op de sinaasappel zest . Een soort schimmel /gist  die de saccharomyces ceraviciae om zeep helpt .

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 3 maanden geleden

    @psycat Ik geloof je op je woord. Ik heb helaas geen tuin dus daarbij ook geen ruimte voor een Angelica plant. Ik vind overigens wel de kwaliteit van Pit&Pit altijd erg fijn en consistent om mee te werken. Er zal…   Meer lezen»

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 3 maanden geleden

    @psycat Ik lees verder nog dat de zaden zachter en geuriger zijn en de wortel was scherper en vooral bitter. Ik gebruik angelica in gin meer op de achtergrond. Wellicht kun jij de zaden oogsten en daar een mooiere smaak…   Meer lezen»

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 3 maanden geleden

    @psycat Mijn ervaring met engelwortel is dat je er niet veel van nodig hebt, net als met gember. Mijn eerste gins waren al snel te aards door de hoeveelheid engelwortel. Scherp heb ik nooit ervaren. Ik gebruik gedroogde engelwortel en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @psycat uiteraard. Jeneverbes, Korianderzaad, Sinasappelschil, Engelwortel en Paradijszaad. Allemaal over de basket gestookt.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @psycat misschien vieren dathij het zolang heeft doorstaan.

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @psycat voor mij dit jaar werken aam een high ester rum, Jamaica style. Die mag vervolgens een paar jaartjes staan. Een goede (denk verse appel) brandy staat ook nog genoteerd als daar tijd voor is. En verder ben ik bezig…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @psycat danzig is inderdaad lekker . En het bladgoud maakt het er leuk uitziet. 
    Bruidstranen maak ik voor iemand die 50 j getrouwd is  . 

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @psycat of heel veel bruidstranen om te vergeten 🤣 🤣

  • Profielfoto van Robbie

    Robbie antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @psycat  haha scherp..  maar ik hoop  dat 3mnd is lang zat is in de vaatje. Ik ga hen eerdaags met rode wijn vullen

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @psycat ik wil heel veel doen met weinig tijd, ben nu bezig met een granenmix, roggebrood recept, frambozen likeur, peren likeur, kersen likeur en verzamel de spulentjes voor een appelcider en appelbrandy en er staat iets met sinasappels in een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RummyDummy

    RummyDummy antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @psycat nee sorry helemaal nul komma nul. Daarom zei ik om te ontdekken welke smaak het afgeeft is misschien macereren een begin van de reis

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @psycat vam alles is wel wat goeds te maken.  Duizend knoop is wel een hoge lat.  Dat soort planten kun je het best aanpakken als ze ” jong ” zijn   .  Dus de zachte delen gebruiken. Je kunt het het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @psycat ik weet niet of je er ruimte voor hebt, maar anders trek je nu ergens wortels er van uit de grond en kweek je zelf de jonge scheuten op, weet je precies wat er mee gebeurd is en bevalt…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Sjefman Profielfoto Vlisbier

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • Jaap stelt zich voor

    Door Jaap van Ganswijk 1 dag geleden

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 2 dagen geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 2 dagen geleden

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 7 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens