Forum antwoorden aangemaakt

RE: Sidonie

@dutchie Hi Zijn die kweeperen van je al geel of nog groen ? Ik heb de mijne moeten plukken en laten rijpen. Gewoon nieuwsgierig

In forum Het Café (praathuis)

7 maanden geleden
RE: Sidonie

Thanks Theresa en Robbert Aangezien er dit jaar massa's kweeperen zijn en ze door de prachtige nazomer zelfs goed rijpen, zal ik verschillende batches maken. 1. Pulp met suiker 2. Pulp zonder suiker...

In forum Het Café (praathuis)

7 maanden geleden
RE: Sidonie

Bedankt Robbert Zou je suiker toevoegen aan de pulp ? Die kweeperen hebben een eerder laag suikergehalte.

In forum Het Café (praathuis)

7 maanden geleden
Sidonie

Shalom Neen niet sidonie van Lambik maar cydonia oblonga oftewel kweepeer Mijn bomen kreunen door de heerlijke nazomer onder het gewicht van de talrijke, geurende kweeperen. (Doet me aan Mae West denk...

In forum Het Café (praathuis)

8 maanden geleden
RE: Mijn eerste Kruidenlikeur

@robbert " dat is nu juist ook de reden dat dranken zoals absint zowel Maceraat deel en gedestilleerd deel hebben om breed smaak palet te krijgen en ook waarom gin juist niet een Maceraat maar fusie ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

8 maanden geleden
RE: Mijn eerste Kruidenlikeur

Das precies wat ik bedoelde. Iedereen gooit weleens kruiden samen op basis van een voorliefde voor de smaak ervan. Maar de som is zelden een harmonische eenheid van de verschillende elementen. Helaa...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

8 maanden geleden
RE: Mijn eerste Kruidenlikeur

Oh en eenmaal je ervaring krijgt, ga je merken dat er een geweldig verschil zit in kruiden alnaargelang hun oorsprong, moment van het oogsten, leeftijd etc etc. Ik drijf mijn herborist tot de wanhoop ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

8 maanden geleden
RE: Mijn eerste Kruidenlikeur

Hi Rickerdt Jouw methode is wat de meeste onder ons wel eens uitproberen. een hoop kruiden bijna willekeurig samenvoegen en macereren. Hopende dat ze harmonisch op elkaar gaan inwerken en dat de v...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

8 maanden geleden
RE: Eerste project 2023

Et Voila. Mijn eerste 2023 project, opgestart op 15 April en is nu, eind Mei, afgerond. En het is een blijver. Eerst en vooral zeggen dat duizendknoop een sterke, kruidachtige smaak afgeeft die, net z...

In forum Het Café (praathuis)

12 maanden geleden
RE: Eerste project 2023

En dan nu : De Tastingnotes ! Voor het proeven heb ik een paar duizendknoop-scheuten koud geperst. Deze drank is fris, luchtig zelfs een beetje fruitig met een hint van kruiden. Daarna de fermentati...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Eerste project 2023

HI Bewust Fourageren is inderdaad aangenaam, heeft zoiets primitief Alhoewel, met de fiets ? 🙂 Hier kan ik niet echt zeggen dat, na vergisting, de geur aangenaam is. Wat nog het best ruikt is de ...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Eerste project 2023

Salaam kees Op kleine schaal lukt het nog indien je de inspanning een paar jaar, zonder slabakken, kan aanhouden. Er zijn echter intussen duizenden hectares langst waterlopen, spoorwegen, snelwegen e...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Eerste project 2023

Hi Kees Inderdaad zelfde familie van rabarber. Verse jonge stelen van de plant ruiken lekker, fris, rabarberachtig. Maar bij het vergisten komt een onaangename zware geur vrij. In tegenstelling tot...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Eerste project 2023

Hi Eerste notities bij vergisten van duizendknoop. De vergisting verloopt razendsnel en krachtig. De geur is echter kantje boord onaangenaam. Heel aards, schors, vochtige aarde -achtig. Na 15 dagen...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Eerste project 2023

Stap 1 van de knotweed gin : Fermentatie De fermentatie met standaard Bruggeman gist (instant) is razendsnel gestart. Redelijke schuimvorming en een vreemde aardse geur. Ergens een beetje rabarber-...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
Pagina 3 / 38