-
Psycat antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren geleden
Geplaatst door: @marcel1966 @psychonaut Ik maak 25ltr suikerwash als volgt, ik neem 4,5 kg suiker, inverteer in 4ltr kokend water met 8gram citroenzuur, wel blijven omroeren gedurende ongeveer 10 min. tegelijk in een 2e pan breng ik 2ltr water aan… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren geleden
@psychonaut ik begrijp zeker wat je bedoelt . Het zal niet de zuurtegraad zijn wat het zou vertragen Er zijn meerdere dingen die kunnen meespelen . Gooi je het gist er zo in of maak je eerst een starter ? … Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren geleden
@psychonaut calsiumsulfaat verlaagt de ph en verhoogt de zuurtegraad . Daarvoor kun je ook wijnsteenzuur , fosforzuur gebruiken als je grotere stappen wil maken . Ph verhogen dus verlagen zuurtegraad doe je met calsium carbonaat of natrium bicarbonaat . Dap… Read more»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren geleden
@psychonaut ik zou zeggen meten is weten. Als de invloed inderdaad is dat je een heel pH punt stijgt, dus op een pH 6.2 komt, lijkt me dat wel nodig.. hoeveel invloed de amonium heeft zal dat bepaalen. Als blijkt… Read more»
-
marcel1966 antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren geleden
@psychonaut Ik maak 25ltr suikerwash als volgt, ik neem 4,5 kg suiker, inverteer in 4ltr kokend water met 8gram citroenzuur, wel blijven omroeren gedurende ongeveer 10 min. tegelijk in een 2e pan breng ik 2ltr water aan de kook en… Read more»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren geleden
@psychonaut pH gemeten direct na toevoegen van DAP? Er komt duidelijk een amonia geur van DAP (di-amoniumfosfaat) af in oplossing. Deze komen vrij radicaal vij en zal even moeten stabiliseren door bv binden of vervliegen. Voor die tijd kan meting… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 jaren, 1 maand geleden
@psychonaut suikervergisten is vrij ruim in ph mogelijk . Het hangt dan af van welk gist je gebruikt. . De meeste gisten werken in een vrij Breed spectrum maar je moet niet te zuur en te basis vertraagd En meer… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 jaren, 1 maand geleden
@psychonaut neem de tijd komt jet allemaal goed .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 jaren, 1 maand geleden
@psychonaut. De bakkersgist is een Saccharomyces cerevisea van oudsher een biergist . Rond 1840 gebruikte men het al in likeur industrie . Nu nog steeds is het een van de meest gebruikte gist soorten . Dus het heeft zich al… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 jaren, 1 maand geleden
@psychonaut . De 4 kilo is prima maar met een hoge temperatuur opjagen is niet goed . Gist stress geeft vervuiling .. Meer azijnzuur , meer andere alcoholen , zwavelzuur , boterzuur en snellere afsterven van cellen dode cellen gaan… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 jaren, 1 maand geleden
@psychonaut. Des te meer je in beslag gooit des te meer verontreiniging. Maar dat word ook door het gist weer opgenomen en geeft meer uitstoot en stank . Een alcohol uit uitsluitend geïnverteerd suiker , water , gist , citroen… Read more»
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@psychonaut gaan we regelen!
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@Psychonaut eind deze week moet alles weer binnen zijn als het goed is 😀
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@psychonaut een simpele alcohol uit suiker bestaat uit : water , [geinverteerd ) suiker , gist , gist voeding en wat Citroenzuur . Meer heb je niet nodig .
verloopt je gisting normaal heb je verder geen toevoegingen nodig .