-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Rietsuiker melasse" – 3 jaren geleden
@pulle , 5 liter is toch geen heel slecht resultaat. Met een start SG van 1080 en een eind SG van 1008 ? (4mm boven de 1000) zou je theoretisch 30l. Stookwijn van+/- 10% hebben wat ongeveer 7 liter van… Meer lezen»
-
Theovz antwoordde op het onderwerp "Aardbeien en kersen van de boer" – 3 jaren geleden
@pulle klopt ik heb vaatjes van 50 liter waar ik 30 liter in vergist
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Aardbeien en kersen van de boer" – 3 jaren geleden
@pulle prima opgelost zie ik 👍
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Aardbeien en kersen van de boer" – 3 jaren geleden
@pulle tsja dat blijft een beroepsrisico, graan kan dit ook doen (buiten het waterslot verstoppen als je i.i.g. filtert). Ik laat t gistvat sowieso de eerste dag altijd ergens staan waar een fontein uit het waterslot geen schade kan aanrichten. … Meer lezen»
-
Theovz antwoordde op het onderwerp "Aardbeien en kersen van de boer" – 3 jaren geleden
@pulle hoeveel liter water he je gedaan op die 15 kilo kers ik heb hier ook heelwat kilo’s liggen
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rietsuiker melasse" – 3 jaren geleden
@pulle bij een te laag pg bij Stoken krijg je kans op zweem in destilaat van koper oxides. Ph boven 3,8 is zeker te advieseren .
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rietsuiker melasse" – 3 jaren geleden
@pulle dat van het koper weet ik even niet uit m’n hoofd, maar een lage p.H. is voor een onedel metaal als koper sowieso niet goed. Je p.H. en temperatuur zitten in een goed werkgebied, ik vermoed gewoon dat de… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rietsuiker melasse" – 3 jaren geleden
@pulle dan is de p.H. niet het probleem 👍
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rietsuiker melasse" – 3 jaren geleden
@pulle ik noem eierschalen of oestergrit bewust, het toevoegen van calciumcarbonaat in poedervorm zorgt voor een snelle p.H. stijging terwijl de schalen langzaam oplossen, beetje low-tech p.H. buffer.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rietsuiker melasse" – 3 jaren geleden
@pulle de gedachtegang is inderdaad dat de vergisting zorgt voor een deken van CO2 waardoor de vlam uitgaat. Ander punt wat kan zijn bij melasse is dat de p.H. flink gezakt is, melasse heeft wel de neiging om door… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rietsuiker melasse" – 3 jaren geleden
@pulle de snelheid van een vergisting is niet alleen afhankelijk van de grondstof, het type gist, de hoeveelheid gist, hoe actief deze is, het milieu waarin dit komt (lees temperatuur, voeding, p.H.), de hoveveelheid vergistbare suikers (niet alleen gram per… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol meter" – 3 jaren geleden
@pulle even Googlen ” Maatglas kunstof 100 ml “.
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Alcohol meter" – 3 jaren geleden
@pulle
ik heb inderdaad een maatglas met voet. -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Alcohol meter" – 3 jaren geleden
@pulle
ik gebruik altijd een maatglas om het percentage te meten met een dobber, als je wilt kun je hier nog een klein stukje siliconen slang onderin leggen.
Nooit meer problemen.
Cheers, @ndré😎🥃 -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol meter" – 3 jaren geleden
@pulle even goed blijft dat een refractometer die werking op basis van de breking van het licht, gekleurde dranken door hout bijvoorbeeld kunnen daar afwijking door krijgen. Ik meen dat ik in het verleden iets van 3 a 5% afwijking… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol meter" – 3 jaren geleden
@pulle je bedoelt een refractometer? Een hydrometer heeft het voordeel dat je deze nauwkeuriger kunt toepassen bij dranken die bijvoorbeeld houtrijping hebben ondergaan.
550×609.jpg -
SteephMeister antwoordde op het onderwerp "Alcohol meter" – 3 jaren geleden
@pulle Dat is mij in mijn allereerste bramen stook gebeurd. Geknapt omdat ik ‘m iets te hard liet zakken in de in de opvangbak met drank er in. Liter bramendistillaat weg kunnen gooien… Pijnlijke les.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Bakkersgist in combinatie met Suikerriet melasse" – 3 jaren geleden
@pulle, natte en droge gist kan je allebei in de vriezer bewaren, ik heb natte gist in de vriezer en de droge in een vacuümzak in de koelkast. Ja hoelang kan je dat bewaren 🤔 Er wordt wel gezegd 1… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Bakkersgist in combinatie met Suikerriet melasse" – 3 jaren geleden
@pulle ik gebruik op 25l 4*42gr dus 5 is prima voor 30l. En niet te zuinig koop gelijk een doos dat spul kost bijna niets. Ik heb ook wat in de vriezer liggen voor nood 😆
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bakkersgist in combinatie met Suikerriet melasse" – 3 jaren geleden
@pulle low pitch werkt wel maar gist heeft zwaarder start dus kans op meer zuur uitstoot
- Meer laden