-
Robbert reageerde op het onderwerp "sugarwash bewaren" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@dbogert het bewaren van een uitgegist suikerbeslag kan van enkele dagen tot enkele weken . Wanneer uitgegist en meteen van dode gist bezinksel afgehevel kun je het een paar weken bewaren . Met een toevoeging van bijv wat sulfiet langer…. Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@reno het mouten en eesten op rook doe ik van begin af zelf . de turf blokken uit the islay regio kun je soms op ebay vinden . Of zl via een goede vriend over laten sturen . probleem is… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@grutte-pier
Foppe woont 50 stappen van mij af .
Ik bel je binnenkort -
Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@alchemist misschien voor een ander wat meer uitdaging . Voor mij is meer routine . Inderdaad ja je belde toen . Verbaasde mij omdat je toch proeft dat het nog niet voldoende uitgerijpt is. Tja filmpje maar tonen . Kun… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@zoef sulfiet heeft een specifieke lucht en smaak . Roer 4 gram neerslag kalk door het destilaat laat paar dagen staan en opnieuw destileren .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@ener we hebben wel over de kolom gesproken en die is ook te verbeteren maar dat kost tijd waar ik nu even geen zin in heb. De bedoeling was van de eigenaar ook meer smaak te krijgen . En daarop… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@grutte-pier adres even genoteerd . T is 7 min van mijn adres . Eventueel binnenkort maar koffie drinken . !
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@alchemist . Klopt wat je zegt betreft temperatuur . Bij het drogen van de mout ( eesten ) zijn wr verschillende manieren . Je kunt gebruik maken van de hitte van de turf maar ook kun je drogen op warmte… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@ener er is ergens al een topic over de upgrade van dat apparaat met een dubbele bodem . Het is gewoon zo dat standaard apparaten soms wat getweakt moeten worden om aan de wens van de eigenaar te voldoen. Dit… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@grutte-pier froubouren .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@jeertnatrium bicarbonaat is zelfde als baking soda.
Blauwe bessen hebben een lage ph dus ik verwacht met een halve theelepel geen probleem .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Beginners probleempje" – 4 jaren, 6 maanden geleden
een suikerbeslag bestaat uit water ,gist , gistvoeding , citroenzuur .en suiker . Wanneer dan de suiker eerst geinverteert is , de SG is goed en vergistings temp goed stabiel . Dan is begin voorwaarde daar . Wacht nooit te… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@jeert natrium bicarbonaat 1 a 2 gr per liter .
calcium carbonaat 2 tot 4 gr per liter . -
Robbert reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@kees22 er zijn mensen die druiven met pitten door blender halen voor vergisten .
Even als appelwijn . .ook daarbij altijd zoveel mogelijk pitten verwijderen.
-
Robbert reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@kees22 wanneer je met onbekende producten bezig bent weet je niet hoe met dingen als pitten en dergelijke is omgegaan. Het is niet zo dat het gelijk extreem problemen geeft en reden tot angst maar wel iets om af te… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@kees22
sulfiet kan zich deels binden met suikers en aldehyde .
Waterstof cyanide heeft een kookpunt van 25,6 graden .en komt dus al eerder vrij .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Schoonpoetsen van koper na hardsoldeer" – 4 jaren, 6 maanden geleden
Foto van gepatineerd keteltje
IMG_20210110_173103452.jpg -
Robbert reageerde op het onderwerp "Schoonpoetsen van koper na hardsoldeer" – 4 jaren, 6 maanden geleden
Poetsen kan heel mooi wezen maar je blijft wel bezig elke keer om de glans te houden .
Patineren (met wat soda , amoniak en azijnzuur )kan ook een mooi effect geven.
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@jeert met suiker haal je de zuren niet weg. Daarvoor gebruik je natrium bicarbonaat of calcium carbonaat.
Ph 4,2 tot 5,2 -
Robbert reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@zoef eerste keer met glycerine en calcium carbonaat . Of glycerine en natrium bicarbonaat . ( Natrium bicarbonaat 1 gr per liter ,) een voorloop bij eerste overhaal weg halen . En bij laatste nog eens + de naloop. … Lees meer»
- Meer laden