-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 1 week geleden
Je kunt investeren in whiskey’s en hele dure aanschaffen. Vraag is alleen waar doe je het voor ? Voor drinken van een whiskey wil niet zeggen dat des te duurder de whiskey des te beter en lekkerder die is. Er… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Paradijszaad in Gin" – 3 maanden, 1 week geleden
@opticase je kunt 0,3 tot 0,5 gram per liter toevoegen.
Let wel op dat je een contrast smaken erop aanpast. Paradijszaad engelwortel,koriander en peper zijn tamelijk snel overheersende smaken. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Deluxe Gin Tonic Botanicals" – 3 maanden, 1 week geleden
@opticase hier zie je een simpele gin . https://youtu.be/ntgD6tw3kmo?feature=shared Alcohol uit graan ! Vlierbes , jeneverbes, karwijzaad,koreander, citroenschil , venkel zijn de meest basis kruiden in de meeste standaard ouderwetse gin. Je kunt tegenwoordig omdat het steeds uitgebreider wordt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 1 week geleden
@rinus55 graan of havermout moet even verwarmen in weinig water. Dan krijg je uit eiwitten aminozuren en daar is gist gek op.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 1 week geleden
@willy00 de minimale maar eigenlijk ook maximale benodigde producten bij suiker vergisting is : Suiker ,water , gist ,citroenzuur en gistvoeding . Je kunt gistvoedigszout gebruiken wat meteen ook succes garandeerd . Maar je kunt ook fruit of gekookt graan… Meer lezen»
-
Robbert vind forumbericht "Sg stop na 14 dagen op 1040" – leuk 3 maanden, 1 week geleden
-
Robbert vind forumbericht "Sg stop na 14 dagen op 1040" – leuk 3 maanden, 1 week geleden
-
Robbert vind forumbericht "Tijd/temperatuur" – leuk 3 maanden, 1 week geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden
@willy00 zet vat niet op koude grond en temperatuur boven de 21 graden. 14 dagen is nog niet lang. Mag max 28 dagen gisten. Bij te koud zal gist niet meteen kapot gaan maar het stoot wel veel azijnzuur uit… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 2 weken geleden
@kayp Ik zit nu in Schotland. 3 destilleerderijen bezocht nu Genoeg geprobeerd en gezien .
Even te gast geweest bij oude bekende .
(Geef mij toch maar een metaxa of een absint.) -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 2 weken geleden
@kayp op de vraag waarom zo duur kun je nu zien op fles er zijn 182 flessen van en dit is nr 37..
Hier staan nog meer flessen van ver boven 15000 pond. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 2 weken geleden
Zo duur
IMG_20250127_1358352813.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rumo dat moet zijn 2023 . Inderdaad
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rumo dat moet zijn 2023 . Inderdaad
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rumo ik denk ook dat het verkoop praat is. Ik heb hier droog gist van redstar en bakkersgist in de koelkast van vorig jaar zomer en nat / vers gist van het jaar 2003. Ik weet 100% zeker dat het… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 2 weken geleden
@mana het is inderdaad wel wat ik verwacht had met gebruikte recept en hout keuze.
Ik ben wel tevreden. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 2 weken geleden
@bcnx71 nee niet invriezen ! In koelkast.
Vriezen kan gist doden.! -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 2 weken geleden
@mana Smaak is zeer vol en warm maar zacht, inderdaad vanille , bloemig , zoet . En toch een punch . Percentage 44 % . kleur is hazelnoot bruin .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 2 weken geleden
@kees22 gierst is te mouten . Ook hier geld tussen elke stap ook spoelen. En goed uitlekken mag niet te vochtig zijn . Je krijgt anders zeer snel last van schimmel. De gist maak ik lauw zelfde temperatuur als waar… Meer lezen»
- Meer laden