-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vevor 4L temperatuur fijnstook vragen" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@richardsw bij 78’3 graden komt de alcoldamp vrij maar deze moet voldoende kunnen stijgen op ook de brug over te kunnen. Als temp laag daar iets lager ligt dan zal het teruh condenseren en in ketel blijven hangen. De temperatuur… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vevor 4L temperatuur fijnstook vragen" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@richardsw jou temperatuur regelen is vloeistof temperatuur dan ligt temperatuur drempel boven in /brug lager vandaar dat bij 80gr niets overkomt.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@arjan-van-d een vat hoeft niet perse gebrand. Je kunt ze ook gebrand kopen . Maar het is maar net wat voor smaak je beoogd. Als je een vat tot sherry vat wil maken voor whiskey kun je ookaar deels… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Graan mouten en gelijk maischen." – 2 jaren, 6 maanden geleden
@stephan als het droog is kun je het meteen inzetten. Ook ongeeest groenmout kun je direct inzetten. . Groen mout kun je zeker ook voor jenever gebruiken. Nee onvoorstelbaar is het niet . Je kunt er veel wegen ook mee… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Graan mouten en gelijk maischen." – 2 jaren, 6 maanden geleden
@stephan ne kunt mout uitspreiden en onder regelmatig omschepem met föhn eroverheen blazend drogen . Kan al bin 20 graden voor groenmout.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Graan mouten en gelijk maischen." – 2 jaren, 6 maanden geleden
@alchemist het zijn niet de worteltjes maar de kiem / spruit die als een klein sabeltje uit de korrel moet steken . Groenmout heeft hoger diastatisch vermogen dan geeest mout. Groenmout geeft meer grassige , zurige , granige smaken dan… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Oude appelwijn, veilig of niet?" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@spouterace calvados stook je ook op een andere wijze en ketel type.
Een charantaise geeft juist dat extraatje in smaak wat calvados ook calvados maakt . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 6 maanden geleden
@alchemist lauw water, rijpe gewassen mispels , rauwe ongepasteuriseerde honing , sap van citroen ( geen citroenzuur! ) , Aminozuur ( poeder). Zeker is dit ook toepasbaar op andere te vergisten producten. Ook in mout . Zal een beetje zuur… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 6 maanden geleden
De gist opzet uit de mispel om straks voor vergisten te gebruiken is ook al aardig opgang
IMG_20221030_135131483.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 6 maanden geleden
@psycat als ze al vallen zitten alle stoffen er al in die bij narijpen versuikeren.Je moet ze uiteraard niet plukken als alles nog keihard is .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Oude appelwijn, veilig of niet?" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@spouterace zo jij beschreef lijkt het mij geen probleem om er een appelbrandy van te stoken.
Voor een Calvados mist de vaste stof / pulp .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 6 maanden geleden
Ze zijn hier schijnbaar wat vroeger.
Meeste is zacht
IMG_20221030_113620136_HDR.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Oude appelwijn, veilig of niet?" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@spouterace als pitten zijn gekneusd en mee vergist kan er een verhoogde hoeveelheid ethylcarbamaat of Cyanide aanwezig zijn . Ook zou er wat methyl in kunnen zitten . Het zijn immers appels. En je proeft dit niet. De hoeveelheden zullen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 6 maanden geleden
Klopt je kunt ze laten liggen en afwachten maar als je de hele voorraad ineens in vriezer gooit en later ontdooid heb je ook alles vrijwel gelijk overrijp. ( Dit kun je ook met bijvoorbeeld banaan , kweepeer, ananas ,… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 6 maanden geleden
@kees22 door ze te bevriezen en langzaam ontdooien worden ze zoet en eigenlijk sneller overrijp. Dus beetje rijping forceren zogezegd. Mispels is net als boerenkool ..de vorst moet erover ! Dat maakt cellen stuk en versnelt .( maar nog op… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergisten fruit bijna klaar" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@martin74 voor een fruitstook zou de temperatuur op brug 84 tot 88 graden een continue smaak overdracht geven. Het is wel dat de smaak iets veranderd tijdens overhaal. Maar Aan eind zal er een snel omslaan zijn van rond en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergisten fruit bijna klaar" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@martin74 als de kwaliteit van de te stoken batch goed is en je kunt temperatuur vasthouden zonder hoog oplopen zou het in een keer kunnen.
Je proeft aan einde of 2e overhaal nodig is. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergisten fruit bijna klaar" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@martin74 aantal jeten overhalen hangt van kwaliteit van de vergiste batch af en wat voor ketel je gebruikt. Meestal zal het 2 x zijn .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 6 maanden geleden
@ndre ik heb thuis alleen de mispels verder geen andere projecten dus rustig aan . Schoonmaken kan gewoon met 2 emmertjes voor me en rustig op de bank . F1 of history channel op t.v. en bak koffie . Dus… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoe correct gebruiken?" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@ghost dat is al stuk beter !
- Meer laden