Forum antwoorden aangemaakt
RE: rookforum gezocht Dank je wel William voor de tip. en Chris, het gaat niet zozeer om de recepten, die zijn er inderdaad genoeg te vinden op internet, maar om de technieken. |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |
RE: Rum van melasse basis recept Dank je Erik, weer wat geleerd. Inmiddels is de temperatuur iets omhoog en heb ik een paar blupjes gehoord. Ik denk nu weer een week laten staan, dan klaren en stoken met de copperdome ? |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Rum van melasse basis recept Ik kon het toch niet laten. Gemeten met de refractometer (eerst geijkt met water en wodka) en die gaf 25 procent aan. Nooit geweten dat ik zulke goede stookwijn kon maken HAHAHA, nee daar schiet ik ni... |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Rum van melasse basis recept Ik had geen metingen gedaan in het begin omdat dat met een melassemengsel geen zin zou hebben. Morgenavond eens kijken wat ik kan bereiken. |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Rum van melasse basis recept Dank voor de reacties. Eerst eens meten met refractometer. Als het resultaat niet bevalt ga ik het vat weer op een temperatuur van 24 graden brengen, dan suiker erbij, gebeurt er dan niets dan opnieuw... |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Rum van melasse basis recept De stookwijn gemaakt volgens bovenstaand recept van Jan. Op 30 graden de gist erbij en de eerste dag gebeurde er niets, de 2e dag begon het in het waterslot te pruttelen. Op de 3e dag ging er iets fou... |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: eiken chips en zwavelwiek Ik heb wat snippers gevonden, gehakseld eikenhout van gezaagde bomen, inmiddels goed droog, dat gaat morgen de oven in. Ik ben benieuwd wat het wordt. |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
7 jaar geleden |
RE: eiken chips en zwavelwiek Geen idee, toch hier nog een ander topic gevonden waar staat dat de rooksnippers niet zo geschikt zijn, misschien toch maar op zoek naar wat eikenhout en dat eerst in aluminiumfolie in de oven om te r... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
7 jaar geleden |
eiken chips en zwavelwiek Op een verkoopsite van eiken chips staat: Gebruiksadvies: ontsmet de eik chips voor gebruik: brand ¼ zwavelwiek in een gesloten recipiënt met de chips erin en laat 15 minuten inwerken. Ik wil morgen ... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
7 jaar geleden |
RE: Vermogens regelaar te koop Hallo Titus, Ik wil komend weekend aan de slag met de regelaar. Op je foto zie ik en de regelaar en waterkoeling ? Is/blijft waterkoeling noodzakelijk of kan er ook alleen met de regelaar gestookt wor... |
In forum Vraag en aanbod |
7 jaar geleden |
RE: omgevingstemperatuur gistingsvat vraag Hallo Erik, hier ook een beginner. Ik doe de (turbo)gist er ook al bij als de temperatuur 26 - 28 graden is, dan pak ik de hele emmer (met uitzondering van het waterslot) in een fleece-deken en zorg d... |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: Plezier in het stoken Het waterslot horen "bluppen" als je in bed ligt (stookwijn staat noodgedwongen in de badkamer ernaast) is gewoon genieten. En daarna in de schuur naast de ketel zitten is echt ontspannen. En dan te b... |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |
RE: rookforum gezocht Bij voorkeur een forum want de vragen blijven komen als je aan zoiets begint. Het is net stoken 🙂 |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |
rookforum gezocht Voor een vriendin ben ik op zoek naar een forum zoals het stookforum, maar dan voor het roken van vis en vlees. Ik heb al wat gegoogled, maar niet echt iets gevonden. Toevallig hier iemand met een tip... |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |
RE: Reflux versus helm Lummel, vraagje: Heb je de zadels uit de refluxkolom gehaald of heb je die er in laten zitten ? |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |