Forum antwoorden aangemaakt

RE: Stookwijn maken voor schoolproject

Overigens is de gemakkelijkste manier om een paar kilo pruimen in een ton te gooien, er zit al gist op de pruimen, deksel erop en het gaat vanzelf.

In forum Recepten

5 jaar geleden
RE: Stookwijn maken voor schoolproject

Knooier heeft op zich gelijk. Maar we hebben het hier niet over alcohol drinken, maar over een ‘ gist-project’. En dat is echt heel wat anders?. Op mijn school hebben ze in dit verband een bierbrouw-p...

In forum Recepten

5 jaar geleden
RE: Vervolg op Witte wijndruiven concentraat voor Brandy/Cognac/ Cans 2,5 liter €22,00

Gisteravond een proefstookwijn van druivenconcentraat en melasse( 1:1) gestript: bijzonder: heads smaken naar brandy daarna komt de rumsmaak. Poosje op hout laten staan: kieken wat het wordt.

In forum Bier, Wijn en overige dranken

5 jaar geleden
RE: Melasse vragen en antwoorden

DonQ: het is inderdaad heel vreemd dat alle fracties niet lekker zijn. Rum vraagt inderdaad enige rijping, maar vers uit de stookketel is het bij mij all lekker. Kan niet komen door de tomatenpuree ( ...

In forum Gist vragen

5 jaar geleden
Fruity rum

Ik mag graag experimenteren met melasse en rum. Zo heb ik een paar keer ‘rumski’ gemaakt: een stookwijn gebaseerd op een gemaischte whiskymout waaraan melasse is toegevoegd. Niet slecht. Of Odin’s rog...

In forum Recepten

5 jaar geleden
RE: Melasse vragen en antwoorden

Beiden kan. Maar als je 1 keer stookt, dan direct voorloop scheiden. In potjes/ glazen daarna steeds 150 ml opvangen, dag laten staan en daarna op geur selecteren wat lekker is en wat niet.

In forum Gist vragen

5 jaar geleden
RE: Spontane gisting melasse 🙂

?

In forum Spirits

5 jaar geleden
RE: 750 L, Biologische witte druiven concentraat, het project gaat door!

Voor 5 liter ingetekend. Mooi project. Welke gist raad jij aan??

In forum Bieren en wijnen

5 jaar geleden
RE: Workshop vanuit eigenhuis /forum

Lijkt mij leuk!!

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
RE: Melasse vragen en antwoorden

Hoe dan ook, rum is soms lastig en onvoorspelbaar qua vergisting.

In forum Gist vragen

5 jaar geleden
RE: Melasse vragen en antwoorden

Ja, maar dat is bij rum zo lastig te meten. Meestal stokt de vergistiing in mijn ervaring door te veel zurigheid, vandaar baking soda

In forum Gist vragen

5 jaar geleden
RE: Melasse vragen en antwoorden

2 eetlepels, rondstrooien, laten intrekken, na een poos effe roeren.

In forum Gist vragen

5 jaar geleden
RE: Melasse vragen en antwoorden

Gewoon erbij gooien. Check ook eerst of er toch vergisting plaatsvind door een lucifer boven de stookwijn te houden; dooft ie dan is er wel iets gaande, maar is er misschien een lek rondom deksel of w...

In forum Gist vragen

5 jaar geleden
RE: Melasse vragen en antwoorden

Apart. Heb je ook bakkerst? Dat erbij doen en kijken wat er gebeurd. Idem natriumbicarbonaat.

In forum Gist vragen

5 jaar geleden
RE: Melasse vragen en antwoorden

Hoeveel liter water?

In forum Gist vragen

5 jaar geleden
Pagina 2 / 10