Forum antwoorden aangemaakt
RE: Stookwijn maken voor schoolproject Overigens is de gemakkelijkste manier om een paar kilo pruimen in een ton te gooien, er zit al gist op de pruimen, deksel erop en het gaat vanzelf. |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Stookwijn maken voor schoolproject Knooier heeft op zich gelijk. Maar we hebben het hier niet over alcohol drinken, maar over een ‘ gist-project’. En dat is echt heel wat anders?. Op mijn school hebben ze in dit verband een bierbrouw-p... |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Vervolg op Witte wijndruiven concentraat voor Brandy/Cognac/ Cans 2,5 liter €22,00 Gisteravond een proefstookwijn van druivenconcentraat en melasse( 1:1) gestript: bijzonder: heads smaken naar brandy daarna komt de rumsmaak. Poosje op hout laten staan: kieken wat het wordt. |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
5 jaar geleden |
RE: Melasse vragen en antwoorden DonQ: het is inderdaad heel vreemd dat alle fracties niet lekker zijn. Rum vraagt inderdaad enige rijping, maar vers uit de stookketel is het bij mij all lekker. Kan niet komen door de tomatenpuree ( ... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
Fruity rum Ik mag graag experimenteren met melasse en rum. Zo heb ik een paar keer ‘rumski’ gemaakt: een stookwijn gebaseerd op een gemaischte whiskymout waaraan melasse is toegevoegd. Niet slecht. Of Odin’s rog... |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Melasse vragen en antwoorden Beiden kan. Maar als je 1 keer stookt, dan direct voorloop scheiden. In potjes/ glazen daarna steeds 150 ml opvangen, dag laten staan en daarna op geur selecteren wat lekker is en wat niet. |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Spontane gisting melasse 🙂 ? |
In forum Spirits |
5 jaar geleden |
RE: 750 L, Biologische witte druiven concentraat, het project gaat door! Voor 5 liter ingetekend. Mooi project. Welke gist raad jij aan?? |
In forum Bieren en wijnen |
5 jaar geleden |
RE: Workshop vanuit eigenhuis /forum Lijkt mij leuk!! |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Melasse vragen en antwoorden Hoe dan ook, rum is soms lastig en onvoorspelbaar qua vergisting. |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Melasse vragen en antwoorden Ja, maar dat is bij rum zo lastig te meten. Meestal stokt de vergistiing in mijn ervaring door te veel zurigheid, vandaar baking soda |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Melasse vragen en antwoorden 2 eetlepels, rondstrooien, laten intrekken, na een poos effe roeren. |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Melasse vragen en antwoorden Gewoon erbij gooien. Check ook eerst of er toch vergisting plaatsvind door een lucifer boven de stookwijn te houden; dooft ie dan is er wel iets gaande, maar is er misschien een lek rondom deksel of w... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Melasse vragen en antwoorden Apart. Heb je ook bakkerst? Dat erbij doen en kijken wat er gebeurd. Idem natriumbicarbonaat. |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Melasse vragen en antwoorden Hoeveel liter water? |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |