Forum antwoorden aangemaakt

RE: Slechte vergisting neutraal

Dank voor de info Robbert, ga ik proberen! Groet

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
RE: Slechte vergisting neutraal

Hey Robbert, wat is de referentie van deze gist svp?

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
RE: Hallo ik ben Alireza.

Welkom!

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Stokers

Jawel, streek Lendelede Izegem hier

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
RE: Al-Ambiq

Ik stook op gas, maar de 12l kolom kan nog elektrisch... ik heb dit weggekregen met geduld en heet water met citroenzuur...

In forum Mijn installatie

6 jaar geleden
RE: Al-Ambiq

De stookwinkel whisky alambieken zijn wel goed, heb de 20l en 50l staan. Heel correct voor de prijs. Het enige nadeel: er is veeeeeel schrobwerk om de koperflux weg te krijgen voor je de eerste stook ...

In forum Mijn installatie

6 jaar geleden
RE: bier brouwen

Ik ben gestart met een grainfather en ben er heel tevreden over. Er zijn ook goedkopere systemen die ook heel goed zijn. een goed boek om mee te starten is ‘bier brouwen voor starters’ van Luc Pauwels...

In forum Recepten

6 jaar geleden
RE: Whisky mash

Hey, ik heb mijn eerste whisky mash ook op die manier gemaakt. Het is een snelle en eenvoudige manier om je eerste whisky te maken, maar indien je echt goede whisky wil maken ga je volgens mij toch sn...

In forum Recepten

6 jaar geleden
RE: Odin's Gin

OK, hier gaan we. Belangrijk, de ingediënten zijn bepaald volgens het aantal liter dat ik af ga stoken in de ketel, dus na her aanlengen tot 35%. Ik start per definitie met 3,2l neutraal aan 92% die i...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Odin's Gin

Ik start steeds met 3 a 4l neutraal die ik verdun tot 65%, daarin laat ik macereren. Net voor stoken verdun ik dan tot 30%. Opgelet met alles wat de gin heet maakt, want dit gaat snel overheersen! Ik ...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Odin's Gin

Ik heb deze gisteren nog gestookt. Ik heb beide uitgetest, en voor mij is het beste resultaat met 2 dagen max macereren en stoken met kruiden in de ketel...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Gist voor lage temp.

Fermentis Saflager s-23 bvb, of Mangrove Jack’s M76

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
RE: Grainfather koppelen

Welke telefoon gebruik je? In elk geval niet proberen te verbinden via het Bluetooth menu, maar via de gf app

In forum Grainfather

6 jaar geleden
RE: Hoe lang vergisten?

Klopt, maar met de whiskygisten van stookwinkel op kamertemperatuur is dit voor mij alvast een goede leidraad.

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Hoe lang vergisten?

Ik reken altijd 2 weken voor de whisky. 10 dagen laten gisten, ook al beweegt het waterslot niet meer. Daarna afhevelen en nog een viertal dagen laten klaren...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
Pagina 2 / 7