Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Stephan

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Stephan

@stephan

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 10
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Deluxe Gin Tonic Botanicals" – leuk 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 5 maanden geleden

    @rumo wanneer je fruit of granen vergist kun je lagere hoeveelheid aanhouden. Bij een product die voedingsarm is hoger . 
    Gemiddelde kom je uit op 0,5 gr per liter. In algemeen gebruik.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Paradijszaad in Gin" – 5 maanden geleden

    @opticase zaden moet je inderdaad kneuzen om de etherische oliën en foezels vrij te krijgen

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 5 maanden geleden

    @skoelie 0,5 gram per liter .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Sg stop na 14 dagen op 1040" – leuk 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Sg stop na 14 dagen op 1040" – leuk 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 5 maanden geleden

    Je kunt investeren in whiskey’s en hele dure aanschaffen.  Vraag is alleen waar doe je het voor ? Voor drinken van een whiskey wil niet zeggen dat des te duurder de whiskey des te beter en lekkerder die is. Er…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Paradijszaad in Gin" – 5 maanden geleden

    @opticase je kunt 0,3 tot 0,5 gram per liter toevoegen. 
    Let wel op dat je een contrast smaken erop aanpast. Paradijszaad engelwortel,koriander en peper zijn tamelijk snel overheersende smaken.  

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Deluxe Gin Tonic Botanicals" – 5 maanden geleden

    @opticase hier zie je een simpele gin . https://youtu.be/ntgD6tw3kmo?feature=shared   Alcohol uit graan !  Vlierbes , jeneverbes, karwijzaad,koreander, citroenschil , venkel zijn de meest basis kruiden in de meeste standaard ouderwetse gin. Je kunt tegenwoordig omdat het steeds uitgebreider wordt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "groeps foto" – leuk 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 5 maanden geleden

    @rumo jij mag overslaan dit jaar. 😜

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 5 maanden geleden

    @rinus55 graan of havermout moet even verwarmen in weinig water. Dan krijg je uit eiwitten aminozuren en daar is gist gek op.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 5 maanden geleden

    @willy00 de minimale maar eigenlijk ook maximale benodigde producten bij suiker vergisting is : Suiker ,water , gist ,citroenzuur en gistvoeding . Je kunt gistvoedigszout gebruiken wat meteen ook succes garandeerd . Maar je kunt ook fruit of gekookt graan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Sg stop na 14 dagen op 1040" – leuk 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Sg stop na 14 dagen op 1040" – leuk 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Tijd/temperatuur" – leuk 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 5 maanden, 1 week geleden

    Ik krijg zojuist van mijn kennis door dat er weer appelsap XXL is. 
     
     IMG-20250131-WA0000.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 5 maanden, 1 week geleden

    @willy00 zet vat niet op koude grond en temperatuur boven de 21 graden.   14 dagen is nog niet lang. Mag max 28 dagen gisten.   Bij te koud zal gist niet meteen kapot gaan maar het stoot wel veel azijnzuur uit…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 5 maanden, 1 week geleden

    @kayp  Ik zit nu in Schotland.  3 destilleerderijen bezocht nu Genoeg geprobeerd en gezien .   
    Even te gast geweest bij oude bekende . 
    (Geef mij toch maar een metaxa of een absint.)

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 5 maanden, 1 week geleden

    @kayp  op de vraag waarom zo duur  kun je nu zien op fles  er zijn 182 flessen van en dit is nr 37..
    Hier staan nog meer flessen van ver boven 15000 pond. 

  • Meer laden
Profielfoto Alquitara Profielfoto Bad Wolf

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz

Nieuwste topics

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 2 uur geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 3 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 5 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens