Forum antwoorden aangemaakt
RE: Cuts bij het stoken van kruiden. @robbert ja, zo stook ik de rum ook. Maar van rum en neutraal weet ik welke smaken ik wil hebben. Bij jeneverbessen en kruiden heb ik geen idee hoe het moet ruiken en smaken, omdat het natuurlijk vrij... |
In forum Stooktips |
2 jaar geleden |
Cuts bij het stoken van kruiden. Min alquitera is onderweg, en ik ben mij na al de rum en dergelijke nu aan het toeleggen op graanalcohol en wat kleinere hoeveelheden likeurtjes. Ik wil onder andere jenever en gin stoken. Nu vroeg ik... |
In forum Stooktips |
2 jaar geleden |
RE: Rum uit de vensterbank?*%?! Briljant dit! Ik ga direct die zaadjes bestellen en mijn vrouw lief aankijken, die is van het tuinieren, dus die weet vast wel een mooi plekje voor die stengels! Hoeveel stengels zou je nodig hebben v... |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: maisch-schema's @robbert thanks! Ik ga morgenochtend aan de slag, ben erg benieuwd! |
In forum Stooktips |
2 jaar geleden |
RE: maisch-schema's @robbert en wat is dan het effect van het op graan laten gisten voor de smaak? Wordt de smaak dan anders? Zachter of zo? Voor de jenever wil ik de zachts mogelijke alcohol hebben 🙂 .. |
In forum Stooktips |
2 jaar geleden |
RE: maisch-schema's @robbert dat vergisten op het graan, wat is daar het voordeel van? En kan dat met granen en een kwart gerst ook? |
In forum Stooktips |
2 jaar geleden |
RE: maisch-schema's @robbert thanks! En hoeveel moet ik totaal gebruiken voor een vergistingvat van 32 liter? Ik zag dat ik ook nog wat andere granen had, dus wellicht kan ik er twee vaten van maken. Één met alleen gerst... |
In forum Stooktips |
2 jaar geleden |
RE: maisch-schema's Ik heb nog aardig wat mout liggen, en een paar kilo gerst. Wat is dan de beste verhouding? |
In forum Stooktips |
2 jaar geleden |
RE: maisch-schema's Ik ga ook weer eens een poging doen tot maischen. Ik heb nog mout en gerst liggen waar ik jenever van wil stoken. En een deel neutraal. Het is dus gerst en mout, en ik dacht aan drie stappen. 30 minut... |
In forum Stooktips |
2 jaar geleden |
RE: calvados probeersel @alchemist thanks. Moeten de snippers en de walnoten er dan ook twee jaar in blijven met rijpen? |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: calvados probeersel Ik heb mijn appels ook eindelijk fijn gestookt. Op hoeveel procent ABV moet het in het vaatje of de snippers en walnootdoppen erin? 60% of zo? |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Calvados vragen @figaro nou, ik keek net even op die link, en het kost nu al €49 😵... Dat is een flinke prijsstijging in anderhalf jaar. |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: 14,9% evenementen alcohol aangeboden @kees22 ik denk aangelengde drank of zo. Al dacht ik dat dat verboden was in Nederland. 'evenementen bier' met een lager alcohol percentage mag toch eigenlijk ook niet? Misschien kan de topic starte... |
In forum Vraag en aanbod |
2 jaar geleden |
RE: 14,9% evenementen alcohol aangeboden @stookje goed punt 😂.. |
In forum Vraag en aanbod |
2 jaar geleden |
RE: 14,9% evenementen alcohol aangeboden Heeft gin een houdbaarheidsdatum eigenlijk 🤔 😉 ? |
In forum Vraag en aanbod |
2 jaar geleden |