Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Stookforum

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Stookforum

@stookforum

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 16
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @brenner ik denk eerder dat het de onbekendheid is met mouten en eersten. De laatste 25 jaar gebruiken de thuis destillateurs voor alles suiker alcohol en maar mengen en roeren.  Gewoon potje essence erdoor.   Dalwhinni gebruikt oloroso sherry vaten en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @brenner dat is nadeel van de moderne hobby stoker dat ze geen mout zelf maken ze zijn nu overgeleverd aan de algemene smaak en het is ” knippen en plakken”  . Moeilijk maken wat makkelijker kan. In de buurt komen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @brenner ph sturing is altijd verstandig.  Immers met een groenmout of een zuurmout  zal je snel buiten de grens komen  waarin enzym werking optimaal is.  Een zware mout eesting geeft laag of geen actief enzym en hogere ph  dan moet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Beste wensen met recept" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @psycat inderdaad yule staat voor de deur . Daar drink ik graag een borrel op.  Even zien wat het gaat worden.  De keuze is reuze.  Maar ik denk toch een absint of genepi of ik heb nog een goede champagne…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @brenner fermentis m1 is een prima gist maar is jou beslag gelijk aan ? Ik zou eerst kijken wat voor mout keuze er wordt gebruik en ph waarde van het mout  .  Immers de mout uit winkel zal toch iets…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @kevin ik ben niet bekend met de commerciële mouten uit de winkel. Ik zie daar in veel bier mouten voorbij komen die gebruikt worden voor whiskey. Misschien is het niet onverstandig om bij  commerciële mouten voor een dergelijke whiskey een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @brenner De gelaagdheid komt van vrij zure vergisting dat kun je stimuleren met zoals ik zei secondaire pitch met een melkzure gist .  En mout soort is belangrijk ik zou een mout maken en niet te zwaar eersten . Licht…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @brenner het laten staan na vergisting is vragen om problemen als verzuring , daarnaast staan op dode gistcellen geeft snel een bijsmaak van zwavel waterstof.  Na slechts enkele dagen kan dit al voordoen. Wil he na vergisten iets lang laten…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Stoken op Vermogen welke vesie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @miggym ik begrijp dat je kiest voor gemak maar een alles in een ketel waarmee je alles kunt stoken bestaat niet . Als je zoekt naar een ketel type om whiskey e.d. kun je beter kijken voor een alembiek of…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Hallo allen!" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @miggym welkom hier en veel plezier

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Hallo luitjes" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @ferry_h prachtig!!

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Hallo luitjes" – leuk 6 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Afvullen wiskey vat" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @martijnp  nee niet aanlengen . ,  en als je een var gebruikt is het altijd het beste om deze volledig te vullen.  Dus opties als je niet meer gaat stoken een kleiner vat gebruiken of anders op fles lageren met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Hallo luitjes" – leuk 6 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Hallo luitjes" – leuk 6 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Drank serie" – leuk 6 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Complete Alambiek 10L incl verwarmingsplaat" – leuk 6 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Drank serie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @bazz om smaak te delen moet er eigelijk een avondje geproefd worden ..

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @kevin inderdaad dat kan ook zeker als je de zwakkere eerst doet .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @skoelie misverstand is dat de secondaire pitch gebruikt moet wanneer de vergisting te vroeg stopt.  Een te vroeg gestopte vergisting is meestal iets anders loos wat niet altijd is opte lossen met een secondaire pitch.!!  Zie daarom eerst wat de…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto kusleon

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Melasse

    Door ArjenLee 9 uur geleden

  • maboc

    Door maboc 1 dag geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 3 dagen geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 5 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens