Forum antwoorden aangemaakt

RE: Rabarber, Rabarber, Rabarber !

Ik heb 3 verschillende soorten: - frambozenrood; - rabarber van bij mijn schoonvader (vermoed red champagne); - rabarber van bij een landbouwer om de hoek. Deze had 1,5 hectare staan maar het sap kleu...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Rabarber, Rabarber, Rabarber !

Dag Psycat, hoe lukt het met je rabarber? Ik heb hier net 10kg uit de moestuin zitten trekken en zou die nu willen verwerken. Heb je al een gemakkelijke manier gevonden? Ik overwoog om alles in stukke...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Koelwatertemparatuur

Vorig jaar het ik de T 500 aangesloten op het zwembadje van mijn kinderen. 6000l water die een heel klein beetje opgewarmd werd. Een win / win.

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: kweeperen

@robbert Bedankt voor de tip Robbert! Zal het proberen met de honing. Gelukkig heb ik nog genoeg honing van mijn eigen bijen op voorraad. Was van plan om binnenkort mede te maken. mvg, Paul

In forum Stooktips

3 jaar geleden
kweeperen

Hallo, Sinds 2 weken beginnen de kweeperen van onze boom te vallen. Ik had me voorgenomen om hiervan een lekker drankje te maken. De kweeperen heb ik gewassen, in grove stukken gesneden en even gest...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Sugarwash stopt ermee

@robbert Thx Robbert. Gelet op eerdere ervaringen ontsmet ik alles bijzonder goed, gebruik ik geen troep zoals tomatenpuree en volg ik strikt je receptuur 🙂 Enige wat ik me afvraag is of het gebruikt...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Sugarwash stopt ermee

@nolletje Ben blij om deze topic gelezen te hebben. Al mijn vergistingen namen bijzonder veel tijd (6à8 weken) en ik begreep niet waarom. Ik heb net de ph van gistvat gemeten en die zit ruim onder de...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Eerste suiker wash met Champagne gist

Dag iedereen, korte update inzake mijn eerste suiker wash. Na een heel trage start (en toevoeging van extra gist) is de vergisting goed op gang gekomen. Momenteel zit ik met een SG van 1009. Wellicht ...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Eerste suiker wash met Champagne gist

Vandaag is mij hydrometer toegekomen en heb die meteen in mijn suikerwash gestoken. Die heeft een SG van 1082. Wat mij vandaag is opgevallen is dat er toch nog een lichte sprankeling aanwezig is. well...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Eerste suiker wash met Champagne gist

@robbert Dank Robbert, Ik zal dit stappenplan strikt volgen hoewel dit al heel sterk overeenkomt met wat ik gedaan heb. 2 oorzaken waar ik aan denk: - kan het zijn dat ik teveel gist voeding gegeven h...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Eerste suiker wash met Champagne gist

Goeie morgen iedereen. Tegen gisteren avond is het brubbelen gestopt. vermoed dat er toch wel ergens iets verkeerd is gelopen met mijn suikerwash. Heb dit weekend een hydrometer besteld en deze zou va...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Eerste suiker wash met Champagne gist

24h later is het waterslot goed aan het brubbelen. 🙂

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Eerste suiker wash met Champagne gist

@Robbert, heb nog geen toestel op dit te meten. Wat ik ondertussen gedaan heb is een bokaal nemen met wat suiker, DAP en heel klein beetje citroenzuur en dan opniew 25gram champagne gist toegevoegd e...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Eerste suiker wash met Champagne gist

en het deksel zat wel vol condens

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Eerste suiker wash met Champagne gist

ik zat geen belletjes. bovenaan drijft de harvermout en op de bodem zit er veel bezinksel. binnen de 5 sec heb ik een lucifer aangestoken. De geur had iets licht zuurs, maar met een herkenmaar champ...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
Pagina 2 / 3