Forum antwoorden aangemaakt

RE: Rum uit de vensterbank?*%?!

@bewust Ergens las ik dit suikerriet een meerjarige plant is. Uit de wortels van de plant groeit een nieuwe plant het volgende jaar. Heb je dit geprobeerd? Schoot de plant terug of overleven ze de wi...

In forum Spirits

5 maanden geleden
RE: Alcoholmeter stuk

Thx

In forum Stookforum

9 maanden geleden
Alcoholmeter stuk

Vandaag mede gedestilleerd. Bij het meten van het alcoholpercentage is mijn alcoholmeter onderaan gebroken. Een aantal van deze metalen bolletjes zijn in mijn destillatie terecht gekomen. Zit er in de...

In forum Stookforum

9 maanden geleden
RE: Recept peren drank

Aan 34° ben ik gestopt. Het destilaat had niet veel smaak meer. Meteen de 2e alquitara (2,5l) uitgehaald. Percentage is inderdaad veel hoger. Zit momenteel rond de 75°. rendement is laag maar de sma...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Recept peren drank

Dag Robbert, momenteel ben ik mijn perenbeslag aan het stoken in mijn Alquitara. Heb hem gevuld met 30l beslag. Ben wel verbaasd dat de eerste alcohol maar kwam toen de thermometer bijna 90 graden aan...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: peren likeur

Dag Robbert, hopelijk kan ik binnen 10 dagen stoken. Lees ik het goed dat je dit perenlikeur 2 keer stookt? Verlies je dan niet te veel smaak? Ivm de voorloop, bij mij zitten er nog veel pitten in mij...

In forum Likeuren

2 jaar geleden
RE: peren likeur

@robbert door ze nog even te laten liggen, verhoog je het suikergehalte?

In forum Likeuren

2 jaar geleden
RE: Recept peren drank

Thx Robbert. Net een volle kruiwagen peren geplukt, gewassen, kop en staart afsnijden en dan in 16 delen gesneden. Alles in een grote pot samen met ongeveer 10 à 15 water op temperatuur gebracht tot 8...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Recept peren drank

Binnenkort ga ik naar een mobiele fruitpers met mijn appels en peren. Ik zou een deel van het sap willen gebruiken om te laten vergisten. 2 vragen: - is het best om te vragen om dit sap niet te pasteu...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Zo simpel is vodka beslag .

@robbert hoeveel liter water voeg je toe voor 30kg aardappelen en 7 kg mout?

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Rabarber, Rabarber, Rabarber !

@psycat Dag Psycat, dit jaar heb ik 3 heerlijke dranken gemaakt met de rabarber. Mijn basis was telkens rabarber-mede (14%) met honing van mijn eigen bijen. -1/3 heb ik op flessen getrokken met een v...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: mede: gistgeur en smaak

Hi Alchemist, geen sediment meer. Iemand gaf me de tip om de mede even in de diepvries te steken. Ik heb de 5 liter fles 4 uur in de diepvriezer gestoken en de gistgeur en smaak is heel sterk afgenome...

In forum Bieren en wijnen

2 jaar geleden
mede: gistgeur en smaak

Hallo iedereen, Eind vorig jaar heb ik voor de eerste keer mede gemaakt met honing van mijn bijen. Het gistingsproces is super vlot verloten en na iets minder dan 3 weken was alles uitgegist. Ik heb...

In forum Bieren en wijnen

2 jaar geleden
RE: Rabarber, Rabarber, Rabarber !

Psycat, vergeten te vermelden, voor de winter leg ik een goeie laag paardemest op de planten. doet wonderen. Idem toen ik de planten in de grond gestoken heb, de put wat dieper gemaakt en eerst een la...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Rabarber, Rabarber, Rabarber !

@psycat inderdaad, alles omgeploegd omdat de kleur van de vrucht na verwerking niet rood genoeg was... 10- planten uitgegraven en de helft aan vrienden gegeven. zonde ze geven zo goed...

In forum Recepten

2 jaar geleden
Pagina 1 / 3