Forum antwoorden aangemaakt
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy Gen 1 en 2 heb ik verstookt met mijn Smartstill. Maar je proefde al een duidelijk verschil tss gen1 en gen2. Ondertussen heb ik een 30l stookketel en heb ik van generatie 3,4 en 5 de ruwstook verzame... |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy Kan ik bijtreden. Ben nu aan mijn zesde generatie toe. Dan is het wel van belang je PH goed op te volgen en bij te sturen, anders begint de vergisting zeer traag te verlopen. |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: rietsuiker melasse behoefte Dan heb je iemand anders voor. Mijn 'gemeente' wordt omsloten door Antwerpen, Kapellen en Woensdrecht. Ra ra? |
In forum Vraag en aanbod |
7 jaar geleden |
RE: rietsuiker melasse behoefte Ik wil dan ook wel 2*10 liter daar ergens oppikken als het kan. Of ik haal het op bij René?? |
In forum Vraag en aanbod |
7 jaar geleden |
RE: rietsuiker melasse behoefte Ik ben ook wel interesse in 20 liter. Maar ga er geen 450 km voor rijden. Als er nu eens een soort hub-systeem zou ontwikkeld worden. Ik zou bv wel willen ophalen in regio zuid-west Noord-Brabant (... |
In forum Vraag en aanbod |
7 jaar geleden |
RE: abrikozen "While pálinka is traditionally made from a mash of ripe fruit, the law does not control the addition of non-concentrated fruit juice, and explicitly allows the use of fruit pulp. Dried fruits are exc... |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |
RE: abrikozen Heb nog even gegoogeld. Blijkt dat om palinka te maken men geen gedroogde abrikozen mag gebruiken voor en tijdens het distilleren, maar wel nadien tijdens het verouderen. Misschien dat daardoor de a... |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |
RE: abrikozen 25 à 30 jaar geleden zijn wij enkele jaren na elkaar op vakantie geweest in Hongarije. Ik herinner mij dat wij toen veel aan de Barack Palinka gezeten hebben en dat er een overduidelijke abrikozen ge... |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |
RE: bakkersgist vraagjes Dat zuurstof verhaal is toch wat genuanceerder. Zuurstof is enkel belangrijk in het begin van het fermentatieproces. Zo leert me onder meer de beginnersgids hier op het forum. (aerobe en anaerobe f... |
In forum Gist vragen |
7 jaar geleden |
RE: bakkersgist vraagjes Droge bakkersgist, normaal wordt de richtlijn 1gr per liter aangegeven. 6 kg suiker op 21 liter water vind ik veel, ik gebruik maar 4 kg. Komt op een SG van ongeveer 1060. Te veel suiker levert een ... |
In forum Gist vragen |
7 jaar geleden |
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy Ziet er goed uit. Die extra bakkersgist is echt niet nodig. Tenminste als je er geen te heet spul op gekapt hebt (backset of suikerwater). Verder bij meerdere generaties je ph in de mot houden. Su... |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Smartstill ervaringen en tips Ik sluit mij daar bij aan. Koelt nog voldoende, zelfs op lagere toeren. |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: Smartstill ervaringen en tips Ik heb een smartstill Mark II. De regelaar regelt vermogen. Maar daardoor vermindert ook de snelheid van de koeler-ventilator. Ik gebruikte hem soms tot 55 à 60 % vermogen en dan koelde de ventilat... |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: Smartstill geschikt voor stoken na macereren? En hier het recept van Odin (dateert reeds van 2011) "Beste TD'ers, Ik hoorde (of eigenlijk: las) Henk Stuurman laatst een gloedvol betoog houden over jonge jenever. Helemaal mee eens, een prachtig pr... |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: Smartstill geschikt voor stoken na macereren? Neen, op die manier (met kruiden in de ketel) heb ik het nog niet gedaan. Het thuisdestilleren forum ligt momenteel blijkbaar plat. Alleh hij geeft een foutmelding, dat was daarstraks nog niet. |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |