Pas op, sommige onregelbare airstills hebben ook een groter vermogen en dan is het zeker nodig.
AIR-still (standaard onregelbaar), 750 watt continu vol vermogen, speciaal voor zuiver water distilleren. Niet voor alcohol maken ontworpen.
Een smartstill II (geschikt voor fijnstook) heeft een vermogen van max.350watt.
Ik sluit mij daar bij aan. Koelt nog voldoende, zelfs op lagere toeren.
Heel makkelijk, Mick. Is ook gewoon 230V.
...
Mijn advies: niet doen.
Dat zegt nog niks over of je de draden ook kunt bereiken, doorknippen en of er ruimte is voor een andere verbinding.
Advies en aanvulling van Suzevoke: heel duidelijk!
Conclusie: vermogensregelaar die ik heb voor de T500 in combinatie met een gewone, goedkope SmartStill zonder regeling is net zo goed als een met regeling, zonder mods te gebruiken.
Ik weet nu wat te doen, dank jullie!
Graag gedaan man. Stook ze en Cheers alvast!
Vandaag een niet regelbare smartstill ontvangen. Gevonden op marktplaats, nog helemaal nieuw, heeft een hele tijd ongebruikt in de kast gestaan en werd nu opgeruimd. Blij mee!
Hey Mick succes ermee 😉 hier hetzelfde heb ook eentje staan is al 2 x gebruikt en staat terug mooi in de doos 🙁 zonde heb er dan nog 2 containers bij gekocht.
Hadden we eerer moeten weten, hadden we wat kunnen regelen...
Wat is het minimum dat er over moet blijven na een run?
Kun je een 0,75 l van 40% herdistilleren of is dat krap?
Gisteren de smartstill voor het eerst gebruikt.
400 ml alc van 93%, daar 350 g hazelnoten (10 min in de oven op op 180 °C en dan gehakt) 2 weken in laten trekken.
Verdunt tot 30% en in de smartstill gestookt. Is een mooi borreltje uit gekomen dat met een maandje staan vast nog wat beter wordt.
Het is een wat vettig borreltje, is het aan te raden de still nog even na te stoken met water en/of azijn?
Hoi Mick, wat ik me kan bedenken is dat oliën van de hazelnoten je distillaat verrijkt hebben. Wellicht kun je het verouderingsproces versnellen.
En een korte na-stook met azijn/water kan nooit kwaad.
Rum (melasse stook) krijg je nooit meer uit je ronde koelbuis-systeem, ik had daar een aparte still voor...
Dan ga ik voor de nastook.
De oliën maken het inderdaad lekker. Verouderingsproces versnellen: Is denk ik niet nodig. Dit is een borreltje voor de herfst en de winter.
Lekker man, goed bezig! Cheers alvast 😉
Maken jullie cuts in de hearts met de smartstill, of scheiden jullie alleen de voorloop en naloop van de hearts?
Hoi Willempy, persoonlijk gooi ik bij suiker-turbo vergisting geen voorloop weg en check ik met de refractometer tot er nog 10% ABV uitkomt. Bij 10 of minder stop ik de stook en heb ik een neutraal distillaat van tussen de 35 en 40%, direct bruikbaar.
En wat doe je bij een graanstook? Ik proef enig verschil in de verschillende cuts, maar de opbrengst is nou niet dat je zegt ik kan een paar honderd ML missen.....
zoals nimrax het schrijft doe ik het ook maar stook wel 2 maal