Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

theKiD

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van theKiD

@thekid

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van profiteur

    profiteur antwoordde op het onderwerp "Airstill infusion basket" – 2 jaren, 3 maanden geleden

    @thekid Dan zoiets maken wat Robbert gemaakt heeft.Heb ook zoiets gemaakt voor de T500. maar dan met een centrale voet.Deze kan ook aangepast worden voor een kookzak te gebruiken.Doch deze nog niet gebruikt.
     

  • Profielfoto van Kapisjon

    Kapisjon antwoordde op het onderwerp "Te koop T500" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @thekid pb terug !

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @thekid top. Beter uit voorzorg.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @thekid dat klopt ook, suikersiroop kan je van geïnverteerde suiker maken en dat kan je in je glas met cider doen voor een meer zoete cider. Maar doe je het in een fles met cider en zet je die gesloten…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @thekid als ze stevig plopten dan was jouw cider nog niet uitgegist. Kijk uit dat je met je toevoegen van suiker nu geen bommen maakt.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @thekid , heel goed , maar wat noem jij geïnverteerde suiker? Geïnverteerde suiker is suiker wat makkelijker vergist, dus dat wordt alcohol en bubbels en geen zoete cider.

  • Profielfoto van theKiD

    theKiD antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    Geplaatst door: @thekid @rumo Thnx. We gaan eens een test doen met een fles of er nog gist inzit. En anders is bottelgist een goede optie. Even uittesten dus. Thnx! Gisteren de 3 halve liter flessen die nog “plat” waren,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @thekid, als je nog geen bubbels in je fles heb kan je die open maken om bottel suiker toe te voegen. Maar wacht niet te lang want er moet nog gist leven. Anders moet je ook nog bottelgist toevoegen. Maar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @thekid ik doe het als volgt: na het gisten hevel ik de “platte” cider over naar mijn bottelemmer. Dan doe ik 8/9/10 gram de liter in een steelpannetje met een beetje water zodat het oplost. Dit roer ik dan door…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @thekid ligt ook wat aan stevigheid vd flessen, ik gebruik de grolsch beugeltjes (450ml) omdat ik ze vertrouw met 4g bottelsuiker, druk is dan vergelijkbaar met wat er normaal in gezeten heeft, maar denk dat zelfs dan nog marge is…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @thekid 
    ja dan zit je veilig
    maar altijd iets over de flessen heen leggen 
    mocht je een zwakke fles hebben

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 12 maanden geleden

    @thekid ten eerste zijn cider en stookwijn 2 hele verschillende dingen. De wijn die afgeraden wordt om stookwijn van te maken kan heel goed zo gedronken worden en de appelsap voor de cider ook. Alleen als de stookwijn gedistilleerd is…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Website met Amerikaanse recepten" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @thekid dan is er eaa4schijnlijk een concerverings middel of rest van een schoonmaakmiddel aanwezig geweest die als katalysator werkte waardoor zuren aan alcohol zijn gebonden en daarmee acetaten zijn gaan vormen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Website met Amerikaanse recepten" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @thekid weet je zeker dat de acetaat lucht nog niet aanwezig was in de stookwijn ? 
    Meestal is de herkomst al daar aanwezig .
    Vaak een fout in vergisting of ook te lang laten staan na gisting voor afstoken.

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Website met Amerikaanse recepten" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @thekid heb je de spirit van 94% zelfgestookt, waarschijnlijk wel, heeft deze kunnen luchten en rusten na het stoken? Afkomstig van 1 overhaal of meerdere?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Blauw/ groenig destillaat" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @thekid als de ketel vanbinnen geen rare aanslag heeft gewoon even schoonmaken met een vaatwasmachine reiniger en naspoelen met helder water en klaar .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Blauw/ groenig destillaat" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @thekid een nieuwe ketel kan wat oxidatie en ook wat soldeer vet in zitten. Dat geeft verkleuring en dergelijke .

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "Vraag over jullie glaswerk" – 4 jaren geleden

    @thekid
    Ik heb ook van allerlei flessen en potten.
    ik krijg het en der nog wel eens lege whisky flessen, heb ook 2 liter weckflessen van Ikea en van die 5 en 10 liter wijnflessen, eerst goed schoonmaken en dan gebruiken.
    groet, @ndré😎🥃

  • Profielfoto van theKiD

    theKiD antwoordde op het onderwerp "Doe ik iets fout met de airstill?" – 4 jaren, 1 maand geleden

    Geplaatst door: @robbert @thekid wijn uit een pak is meestal niet van een dusdanige kwaliteit dat je er met destileren wat mee kan . Zorg altijd  voor een goede wijn . Export wijnen zijn vaak als concetraat verscheept en op…   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Doe ik iets fout met de airstill?" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @thekid, je zou kunnen proberen om een paar keer zo’n stook te doen met de wijn. En dan bijna alle alcohol er uit stoken dan de opbrengst van deze bij elkaar doen en dit nog een keer stoken. Bij deze…   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz

Nieuwste topics

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 9 uur geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 12 uur geleden

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 6 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens