-
profiteur antwoordde op het onderwerp "Airstill infusion basket" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@thekid Dan zoiets maken wat Robbert gemaakt heeft.Heb ook zoiets gemaakt voor de T500. maar dan met een centrale voet.Deze kan ook aangepast worden voor een kookzak te gebruiken.Doch deze nog niet gebruikt.
-
Kapisjon antwoordde op het onderwerp "Te koop T500" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@thekid pb terug !
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@thekid top. Beter uit voorzorg.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@thekid dat klopt ook, suikersiroop kan je van geïnverteerde suiker maken en dat kan je in je glas met cider doen voor een meer zoete cider. Maar doe je het in een fles met cider en zet je die gesloten… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@thekid als ze stevig plopten dan was jouw cider nog niet uitgegist. Kijk uit dat je met je toevoegen van suiker nu geen bommen maakt.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@thekid , heel goed , maar wat noem jij geïnverteerde suiker? Geïnverteerde suiker is suiker wat makkelijker vergist, dus dat wordt alcohol en bubbels en geen zoete cider.
-
theKiD antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 9 maanden geleden
Geplaatst door: @thekid @rumo Thnx. We gaan eens een test doen met een fles of er nog gist inzit. En anders is bottelgist een goede optie. Even uittesten dus. Thnx! Gisteren de 3 halve liter flessen die nog “plat” waren,… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@thekid, als je nog geen bubbels in je fles heb kan je die open maken om bottel suiker toe te voegen. Maar wacht niet te lang want er moet nog gist leven. Anders moet je ook nog bottelgist toevoegen. Maar… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@thekid ik doe het als volgt: na het gisten hevel ik de “platte” cider over naar mijn bottelemmer. Dan doe ik 8/9/10 gram de liter in een steelpannetje met een beetje water zodat het oplost. Dit roer ik dan door… Meer lezen»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@thekid ligt ook wat aan stevigheid vd flessen, ik gebruik de grolsch beugeltjes (450ml) omdat ik ze vertrouw met 4g bottelsuiker, druk is dan vergelijkbaar met wat er normaal in gezeten heeft, maar denk dat zelfs dan nog marge is… Meer lezen»
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@thekid
ja dan zit je veilig
maar altijd iets over de flessen heen leggen
mocht je een zwakke fles hebben -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@thekid ten eerste zijn cider en stookwijn 2 hele verschillende dingen. De wijn die afgeraden wordt om stookwijn van te maken kan heel goed zo gedronken worden en de appelsap voor de cider ook. Alleen als de stookwijn gedistilleerd is… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Website met Amerikaanse recepten" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@thekid dan is er eaa4schijnlijk een concerverings middel of rest van een schoonmaakmiddel aanwezig geweest die als katalysator werkte waardoor zuren aan alcohol zijn gebonden en daarmee acetaten zijn gaan vormen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Website met Amerikaanse recepten" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@thekid weet je zeker dat de acetaat lucht nog niet aanwezig was in de stookwijn ?
Meestal is de herkomst al daar aanwezig .
Vaak een fout in vergisting of ook te lang laten staan na gisting voor afstoken. -
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Website met Amerikaanse recepten" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@thekid heb je de spirit van 94% zelfgestookt, waarschijnlijk wel, heeft deze kunnen luchten en rusten na het stoken? Afkomstig van 1 overhaal of meerdere?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Blauw/ groenig destillaat" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@thekid als de ketel vanbinnen geen rare aanslag heeft gewoon even schoonmaken met een vaatwasmachine reiniger en naspoelen met helder water en klaar .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Blauw/ groenig destillaat" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@thekid een nieuwe ketel kan wat oxidatie en ook wat soldeer vet in zitten. Dat geeft verkleuring en dergelijke .
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Vraag over jullie glaswerk" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@thekid
Ik heb ook van allerlei flessen en potten.
ik krijg het en der nog wel eens lege whisky flessen, heb ook 2 liter weckflessen van Ikea en van die 5 en 10 liter wijnflessen, eerst goed schoonmaken en dan gebruiken.
groet, @ndré😎🥃 -
theKiD antwoordde op het onderwerp "Doe ik iets fout met de airstill?" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Geplaatst door: @robbert @thekid wijn uit een pak is meestal niet van een dusdanige kwaliteit dat je er met destileren wat mee kan . Zorg altijd voor een goede wijn . Export wijnen zijn vaak als concetraat verscheept en op… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Doe ik iets fout met de airstill?" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@thekid, je zou kunnen proberen om een paar keer zo’n stook te doen met de wijn. En dan bijna alle alcohol er uit stoken dan de opbrengst van deze bij elkaar doen en dit nog een keer stoken. Bij deze… Read more»
- Meer laden