• Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky"3 jaren geleden

    @vuurwater met filteren alleen krijg je het moeilijk weg , zelfs niet met diverse lagen keukenpapier . 
    Vislijm erdoor roeren en nabezinken afhevelen of filteren dan heb je een mooie heldere drank .

  • Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky"3 jaren geleden

    @vuurwater
    Klopt het wanneer ik de aanname doe dat je leidingwater gebruikt hebt? Dan krijg je wat Robbert  hieronder heeft geschreven. Heb het zelf ook eens gehad bij een ouzo.

  • Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky"3 jaren geleden

    @vuurwater is het een aantal dagen na verdunning dat je het ontdekte?
    Het zou neerslag van magnesium sulfaat en magnesium bicarbonaat en calcium kunnen zijn .

  • Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky"3 jaren geleden

    @vuurwater waarmee heb je het verdund? Iets specifieker dan water.
     
    Welk hout? Gewassen voor gebruik?

  • Robbert replied to the topic "Rum"3 jaren, 2 maanden geleden

    @vuurwater.  Rum bestaat uit   Rauwe sugar cane vezels , melasse , accasia schors , en ook van oudsher werd vaak pruim  gebruikt ( – vrucht , schors en blad )  en spontane gisting .