Forum antwoorden aangemaakt
RE: Beste wensen met recept Fijne feestdagen, en het wordt voor deze dagen Charentes, Porto, Baileys chocolade, oude geuze Boon 1916/1917, Eigen donker bier, Rum, Sterkte met fruitige ondertoon. (Appel uit eigen tuin) |
In forum Het Café (praathuis) |
4 maanden geleden |
RE: ‘Ne kelder vol zoer beer Toch maar wilde gist nemen. (Brettanomyces) Ergens begin November 2221 begonnen, en nog steeds vol met pellicle, (als je een slechte maag hebt ,niet, ik zeg, NIET, opzoeken. 🙂 🙂 🙂 ) Over een maand of ... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
3 jaar geleden |
RE: ‘Ne kelder vol zoer beer @alchemist, hoe smaakt hij nu? Het is namelijk als met wijn en wiskie, het wordt meestal alleen maar beter. En met een mogelijke bewaartijd van "heul" lang |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
3 jaar geleden |
RE: geen Wijnkelder maar Geuzekelder Heb nog net voor nieuwjaar een 100 flessen G(u)euze ,extra, bij de Prik&Tik gehaald. Lees nu de prijzen en denk,"zjust op tijd gekocht". De prijzen gaan sinds Januari steeds verder door het dak. E... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
3 jaar geleden |
RE: in wat bewaren jullie je eindproduct? 5 liter flessen, literflessen Ikea, andere flessen met deugdelijke dop. |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: bierbrouwen, liters wegkoken. Koken met Graanvader, met of zonder deksel. Normaal zonder deksel, maar ga je, zoals ik, voor 2 jaar op vat of in dame Jeanne's, dan maakt het geen fluit uit. Die 2 liter verdamping is ook maar een in... |
In forum Grainfather |
3 jaar geleden |
RE: ‘Ne kelder vol zoer beer Zit ik van de week te kijken , hebben ze de prijzen met 20!% opgeslagen. Reden om nog fanatieker zelf aan de gang te gaan. |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
3 jaar geleden |
RE: Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes Zoek op Youtube: “How to clean the turbo 500 reflux colomn” van Still Stuff. Simpeler kunnen we het niet maken. |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Grote fles whisky geknapt 😩 Had bijna de meldknop ingedrukt. Dit soort foto's is geen humor, zeer verontrustend, en ik twijfel zelfs of dit soort foto's niet bij horror, en sadisme horen. Geestelijke marteling is het zeker. Ik v... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken? 't Verzet Oud Bruin Vineyard 6% Lekker zuur bier, die het overigens niet van mijn eigen brouwsel , de Wilhelmine, gaat winnen. |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: Spontane Gisting Vandaag is het avontuur weer een stap verder gegaan. 😎 Twee 5l flessen met elk 3.5 liter wort, en Twee 10L Dame Jeanne's (DJ's) met elk 7.5 liter. Veel kopruimte ,omdat wilde gisten graag wa... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
3 jaar geleden |
RE: Spontane Gisting Heb ergens snippers voor dit doel gekocht, ga ze in een merlot leggen voor de extra smaak. Maar alleen in een van de DJ’s, mogelijk maak ik er 4 van 5 liter van. Kan ik nog meer spelen. 😎 ... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
3 jaar geleden |
Spontane Gisting Vandaag een nieuw project. Zit nu achter de Grainfather, en ben met mijn standaard recept bezig, alleen zal het Gist vandaag veranderen. Heb 2 emmers klaarstaan waar een gaasdoek, tegen vliegjes, over... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
3 jaar geleden |
RE: in wat bewaren jullie je eindproduct? Of kannen een negatief effect hebben? Footgrade zou geen problemen moeten geven. Persoonlijk heb ik voor mijn rum 5 liter flessen, met silicone stop, dat voelt beter. Of dat ook beter of slechter is ,... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
geen Wijnkelder maar Geuzekelder Heb vandaag mijn Geuze/Lambiek binnen gekregen. 11 soorten Geuze, die allemaal in de loop van het jaar gedegusteerd moeten worden. Mijn partner heeft het al over een Bierkelder, maar met Geuze is dat ... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
3 jaar geleden |