Forum antwoorden aangemaakt

RE: ‘Ne kelder vol zoer beer

@alchemist Je hebt dus de nostalgische route genomen. De andere routes zijn meestal ,op gemeenteniveau, een stuk beter. Maar de rinkelende bierflesjes hebben ook hun charme. Kan je tegen de medereizig...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: ‘Ne kelder vol zoer beer

@alchemist En de koffers mee naar huis genomen, wat een zonde. 🙂

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: Semi automatische ketel of eigen RVS apparatuur voor start bier brouwen

Niets beter dan bij de stookketel blijven, er kan altijd een vlam ontstaan, en dan is het aanwezige blusmateriaal geen overbodige luxe. Heb al eens een brandend lek gehad, en de verkeerde koelvloeisto...

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: ‘Ne kelder vol zoer beer

@alchemist Ziet er goed uit. Zeker het hopgehalte niet te hoog maken. "Wilde" Gist is daar geen fan van. Omdat het wachten (van drinken) nog even kan duren. Ik heb mijn favoriete winkel vandaag gevond...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: Opbrengst en hoeveelheid

Met een start SG van 1050 heb je 135g/l suiker, wat maximaal 'n 7% alcohol geeft. Maar dan moet je al naar een SG van 1010 vergisten. Begin en eind SG maakt het verschil. En nu enkele simpele doch bel...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Naast druiven nu ook Kweepeer en Rode Pruimen concentraat

Kweepeer en pruim zijn ook goed in bier te verwerken. Lageren op siroop, niet te veel, en na 3 tot 6 maanden: Eins, zwei, drei ........ rustig van genieten. Moet een 8-10% kunnen halen Witte druif????...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

De oude Geuze boon 2018-2019 is nu ook "in da haus", kwam in de buurt van een Albert Hein, en heb er de 11 flessen 2018-2019 meteen meegenomen. Er was ,seizoensgebonden hier, ook Hak Bruine bonen, ook...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: een (beginners) vraag

🤔 , volg hier ook sinds 2017. Kennis van @Robbert is ongeëvenaard, testen en verschillen (variabele) zoeken, lees ik meer bij @Alchemist, en voor een beginner is @Robbert zijn uitleg vaak wat...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Kasteel Cuvée du château 11%. Een lekker bier, dat (te) goed doordringt. Gevolg: Sterk spul. Bedenk me zojuist, dat het in NL behelpen blijft. Hier haal ik dat soort bieren bij de plaatselijke drukke...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Dunkel Weizen

Doordat ik op tijd de Gist in huis wil hebben, heb ik een Bavarian Wheat MJ20 besteld. Jan levert dit uit voorraad, terwijl ik bij andere nu vaak 1 a 2 weken moet wachten. Waarom weet ik niet maar de ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: een (beginners) vraag

Even wachten tot Alchemist reageert. @robbert heeft de kennis, Alchemist kan het simpeler uitleggen. 🙂 🙂 (sparren regelmatig samen) De een kan het beter laten zien, de ander "speelt" graag met variabe...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: ‘Ne kelder vol zoer beer

Ik drink er maximaal 2 per weekend, als ik niet met de wagen weg moet. Duchesse de Bourgogne, Bourgogne des Flandres, staan hier naast de oude Geuze Boon/Mariage parfait. Sterker spul, Rum, Cognac, J...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: ‘Ne kelder vol zoer beer

@Alchemist vind je aanpak uiterst interessant Volg het dan ook met veel interesse. Houd overigens wel je vergistingstemperatuur bij, want vergisten op 20°C geeft heel andere smaak dan op 25°C. Wat he...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: Dunkel Weizen

Natuurlijk wordt hij niet echt donker, maar donkerder dan een Weizen, wat een lichtblond bier is.

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
Dunkel Weizen

Ben eens gaan zoeken naar recepten die wel leuk leken. Heb dit wat aangepast , en ik ben dus van plan, rond het kerstverlof een Brabant Dunkel Weizen te brouwen. “Brabant Dunkel Weizen” 3 KG Pale Ale ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
Pagina 2 / 112