-
@ndré antwoordde op het onderwerp "vijf bijtjes stelt zich voor" – 38 minuten geleden
@vijf-bijtjes welkom op het forum
cheers
Groet @ndré 🥃😎 -
@ndré vind forumbericht "vijf bijtjes stelt zich voor" – leuk 1 uur, 3 minuten geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "T500 2 keer overhalen" – 1 uur, 3 minuten geleden
@vijf-bijtjes natuurlijk kun je het mog eens overhalen. Niet alleen stoken voor alcohol zelf er zijn ook dranken die tot 7 x opnieuw worden overgehaald.
-
vijf bijtjes antwoordde op het onderwerp "T500 2 keer overhalen" – 3 uren, 13 minuten geleden
Over overhalen gesproken. Mijn neefje heeft mijn instalatie uitgeprobeerd maar aan de smaak en geur wist ik al dat het helemaal fout zat. Hij had geen voorloop gescheiden. Nu zit ik met 30 ltr bocht. Kan ik die nog overhalen… Meer lezen»
-
vijf bijtjes posted a new topic "vijf bijtjes stelt zich voor" – 3 uren, 20 minuten geleden
Kiekeboe allemaal. Ik ben een knutsel amateurtje en probeer zo nu en dan wat gin voor eigen gebruik te maken. Soms blijkt dat best een avontuurtje maar ik heb al diverse goede resultaten geboekt. Desalniettemin gaat er wel eens wat… Meer lezen»
-
rinus55 vind forumbericht "Naloop" – leuk 15 uren, 48 minuten geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 20 uren, 17 minuten geleden
@rumo bij puur alcohol heb je tot ruim rond 90% van de opvang over is gekomen hoog percentage 88 -95 % al na gelang kunnen ketel . Zodra dit instort stoppen . Dat kan dus nog ruim boven 50% zijn … Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 21 uren, 31 minuten geleden
@robbert ik bedoelde eigenlijk dat ik bij een heldere alcohol wat eerder stop met het hart en bij whisky wat langer door ga. Maar hoe lang je door gaat is best wel moeilijk, want dat bepaalt toch voor een deel… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 dag, 1 uur geleden
@rinus55 carbonzuren ontstaan uit oxydatie van alcoholen en uit gisting en verwarming en vormen Esters wanneer ze weer binden aan alcohol. Carbonzuren is verzamel naam van verschillende zuren . de meest voorkomende zijn de azijn zuren en boterzuur. Reuk en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 dag, 2 uren geleden
@rumo het hangt ook af waar je de scheiding tussen hart en naloop maakt wat begin naloop is of eind hart . De definitie van naloop is in principe het deel wat nog alcohol bevat maar wat je niet meeneemt… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 dag, 8 uren geleden
@gerbenb welkom op het forum. ik weet niet welke drank je maakt, maar als ik geen heldere alcohol maak gebruik ik altijd het begin van de naloop om meer smaak te krijgen.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Grainfather G70² en destilleren" – 1 dag, 8 uren geleden
@nicolaas dat is nou zo mooi aan dit forum, de kennis wordt overal en altijd gedeeld. Ik zit op dit moment voor een paar weken in Thailand dus als daar wat gedeeld moet worden(liefst drank) 😉
-
RuMo vind forumbericht "Grainfather G70² en destilleren" – leuk 1 dag, 8 uren geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Grainfather G70² en destilleren" – leuk 1 dag, 12 uren geleden
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 dag, 14 uren geleden
@robbert ik gebruik niet de hele naloop, alleen als er nog veel alco inzit en ik het niet in of bij het hart wil hebben en niet onder de 30%.
kun je die carbonzuren meten? -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 dag, 14 uren geleden
@rinus55 je kunt niet naloop onbeperkt maar gebruiken. Je gebruikt en stapelt ook de vervuiling op . Let op je carbonzuren !
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 dag, 15 uren geleden
@gerbenb ik gebruik een gedeelte van de naloop, als ik stook en ik heb het hart en de naloop is nog boven de 30% dan vang ik de naloop en bewaar die tot ik weer het zelfde stook en stook… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 dag, 21 uren geleden
@gerbenb is naloop schadelijk ? Nee en ja . Afhankelijk van wat je destilleert en wat jou temperatuur Grenzen zijn . Bij hogere temperaturen komen meer stoffen mee ook weer andere alcoholen en stoffen die zich makkelijker binden en meeliften… Meer lezen»
-
Nicolaas antwoordde op het onderwerp "Grainfather G70² en destilleren" – 2 dagen, 3 uren geleden
@tropical Hi Tropical, ik kom jaarlijks op Bonaire voor een langere periode. Ik heb ervaring met zo wel bier brouwen als stoken. Stuur mij een PB, met je e-mail adres dan kunnen we misschien in November/December 2025 als ik op… Meer lezen»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 dagen, 5 uren geleden
@gerbenb
ik gooi de naloop altijd weg, ik weet niet of het schadelijk is maar vind het niet lekker ruiken, beetje muffe lucht.
groet, @ndré😎🥃 - Meer laden