-
Revalanche antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 3 maanden geleden
Analoge benadering: Whatever works works 👍😎🇪🇬🏴☠️
-
Rein antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 3 maanden geleden
poor mans parrot
s.jpg -
Rein antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 3 maanden geleden
vanavond begonnen met de Ruwstook. Sg was nog wat verder gezakt naar 1020 en voor zover ik kon vinden is dat ook wel echt ongeveer het eindpunt dan een wash die aan de melassezware kant is. Sommigen halen 1050 met… Meer lezen»
-
Robbert vind forumbericht "Spoelen" – leuk 3 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Afvullen wiskey vat" – 3 maanden geleden
@tom182 er zijn diverse manieren om te lageren en dat hangt van drank en ook preverentie van destilleerderij af en wat voor hout / vat je op rijpt. Ook war bedoeling is voor percentage van bottelen. Als je iets bijvoorbeeld… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Spoelen" – 3 maanden, 1 week geleden
@martijnp Ik gebruik per kilo graan ca. 800 ml water (heet) om mee te spoelen. De granen nemen namelijk ook wat vocht op. Ik heb recent mijn uitgespoelde graantjes in een vat met wat water en gist laten vergisten. Inhoud… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Afvullen wiskey vat" – 3 maanden, 1 week geleden
@martijnp afvullen van vat is aan te bevelen tussen 48 en 68 . Het is beter eventueel aanlengen te doen VOOR afvullen. Water en alcohol huwen . Water bevat o.a. zuurstof en mineralen. Tijdens rijping in vat werkt dit mee… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Spoelen" – 3 maanden, 1 week geleden
@martijnp na spoelen kun je de stookwijn inkoken tot sg van,1070 .
Stoken van 10 liter met opwarm tijd duurt uurtje max uur 20 min met een gewone goed ingerichte ketel zonder boven 88 graden te komen. -
tom182 antwoordde op het onderwerp "Afvullen wiskey vat" – 3 maanden, 1 week geleden
Heeft het percentage alcohol dat op het vat gaat ook niet invloed op de smaken die uit het hout komen? Ik dacht gelezen te hebben dat bij een hoger percentage alcohol vanaf 60% ongeveer er meer tannine etc uit het… Meer lezen»
-
MartijnP antwoordde op het onderwerp "Afvullen wiskey vat" – 3 maanden, 1 week geleden
Dank beiden. Ik heb mijn stookfrequentie opgevoerd en stop het pure spul in het vat en zorg dat het vol is. Alhoewel aanlengen dus kan, leng ik liever aan na rijpen dan ervoor.
-
MartijnP posted a new topic "Spoelen" – 3 maanden, 1 week geleden
Goedemorgen. Ik begin altijd met 3,5 kg mout en 10,5 liter water. (meer past niet in mijn pan). Bij filteren spoel ik na met heet water (in zo’n emmer met RVS filterbodem). Ik wil niet te veel water gebruiken voor… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 3 maanden, 1 week geleden
@kevin klopt !
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 3 maanden, 1 week geleden
@robbert Voor de eindhoeveelheid ga ik er dan nu vanuit dat je dan een whisky op ca. 46% bedoelt? Niet geheel onbelangrijk om dit percentage in eindproduct te vermelden.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 3 maanden, 1 week geleden
@revalanche je vult de ketel met warm water en dan de stort erin dat scheelt ook in eerste opwarm tijd . Ik gebruik 40 en 60 liter pannen met industrie branders . ( Grote kruis branders ,soms ook wok branders… Meer lezen»
-
Anton uit het Hoge Noorden vind forumbericht "Honing mengen" – leuk 3 maanden, 1 week geleden
-
Revalanche antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 3 maanden, 1 week geleden
Ik kan een dergelijke mix niet nauwkeurig meten met een dobber; Althans, ik vertrouw de aflezing niet. Tenzij je alleen kijkt naar de relatieve afname van de s.g. en niet naar de absolute waarde. Is dit correct? Zelf gebruik ik… Meer lezen»
-
Revalanche antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 3 maanden, 1 week geleden
@robbert Beginnersvraag: Het op temperatuur brengen kost tijd. Afhankelijk van de capaciteit van de ketel kan dit korter of langer duren. Heeft deze tijd invloed op de periode waarin je de temperatuur handhaaft? Wat gebruik je als ketel en verwarming voor… Meer lezen»
-
@ndré vind forumbericht "Rum…. Ben benieuwd." – leuk 3 maanden, 1 week geleden
-
@ndré vind forumbericht "Honing Bourbon." – leuk 3 maanden, 1 week geleden
-
@ndré vind forumbericht "Honing Bourbon." – leuk 3 maanden, 1 week geleden
- Meer laden