-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 1 week geleden
@bcnx71 4 gram, dat is wel erg lage pitcher. Hoeveel liter wil je per keer vergisten?
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 1 week geleden
@kevin ik heb slechts 4 gram nodig per batch, dus ik ga er mee lang mee doen. op de verpakking staat wel november 2025 als einddatum. ik hoop wel dat ik er even mee kan doen want Brouwland doet moeilijk… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 1 week geleden
@bcnx71 zoals ik begrijp heb je een 500 gram verpakking. Hieruit haal je de grammen gist die je op dat moment voor vergisting nodig hebt. De rest (dus 500 gram minus gebruikt deel) luchtdicht opbergen in de koelkast. Na vergisting… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 1 week geleden
@kevin
zou ik Fermentis gist dan ook niet gewoon kunnen blijven gebruiken? Verkoper zegt dus wel niet meer gebruiken dan 1 keer.
BC -
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 1 week geleden
@robbert
excuus, je had de gist vraag al beantwoord herinner ik me nu.
BC -
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 1 week geleden
@bcnx71 beste BC, Ik gebruik gewone Bruggeman gist. Ook uit een 500 gram verpakking. Per vergistingsronde een 70 gram. Restant verpakking zoveel mogelijk lucht eruit en dan in een zipzak. Ook daar zoveel mogelijk lucht eruit. Bewaren doe ik in… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 1 week geleden
@robbert
volgens Brouwland kan ik de gist na opening niet herbruiken. Ik snap dan wel niet dat ze 500 gram verpakkingen aanbieden. Ken je geschikte vervangers van stookwinkel.nl?
Dank,
BC -
Koperslager vind forumbericht "Tijd/temperatuur" – leuk 3 maanden, 1 week geleden
-
Diederrick antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 3 maanden, 1 week geleden
@robbert daar was ik al bang voor – ik ben aan het rommelen geweest met de verbinding van de condensor aan de dome en ik heb het idee dat er dan toch een lekje is ontstaan…Dankjewel voor je reactie
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 1 week geleden
@mana het is inderdaad wel wat ik verwacht had met gebruikte recept en hout keuze.
Ik ben wel tevreden. -
Kees22 vind forumbericht "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – leuk 3 maanden, 1 week geleden
-
Mana antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 1 week geleden
@robbert
Klinkt goed Robbert. Is dit ook het smaakprofiel wat je verwachte 5 jaar geleden?
Afwachten hoe het bij mij evolueert in nog 3 jaar. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 1 week geleden
@bcnx71 nee niet invriezen ! In koelkast.
Vriezen kan gist doden.! -
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 1 week geleden
@robbert
dank!in vries vak bewaren bedoel je? dus gewoon luchtdicht invriezen?
cheers!
BC -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 1 week geleden
@mana Smaak is zeer vol en warm maar zacht, inderdaad vanille , bloemig , zoet . En toch een punch . Percentage 44 % . kleur is hazelnoot bruin .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 2 weken geleden
@kees22 gierst is te mouten . Ook hier geld tussen elke stap ook spoelen. En goed uitlekken mag niet te vochtig zijn . Je krijgt anders zeer snel last van schimmel. De gist maak ik lauw zelfde temperatuur als waar… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 2 weken geleden
Ik zie dit nu pas en het is heel inspirerend. Wordt tijd om weer eens wat met diverse granen en pseudogranen te doen. Een vraag over je oorspronkelijke recept: je beschrijft hoe je de gist van eigen kweek start met… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 2 weken geleden
@bcnx71 de laatste keer dat ik fermentis had was door kennis meegenomen. Ik weet niet waar zij dit haalde. Redstar verkrijg ik via destilleerderij waar wat freelance. Ik maak 90% van de gisten die ik gebruik zelf . Kijk even… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 2 weken geleden
@robbert mijn Vevor destiller is maar een 6.5 liter, kan ik dat dan terugrekenen naar ongeveer 1 gram? Waar koop jij die C-70 of Redstar? De C-7- bij Brouwland is schijnbaar 500 gram en die gaat na opening niet meer… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 2 weken geleden
@bcnx71 voor 25 liter gebruik je 3 -4 gr per liter voor 100 liter 3 gr per liter
- Meer laden