-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden geleden
@bcnx71 rookmout is vaak op hout gerookt. Peated is op turf gerookt.
De eerste geeft meer de ‘Hemaworst’ rook. De peated is wat terugkomt in de islay whisky’s.
Dus wel degelijk groot verschil. -
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden geleden
@robbert
is rookmout niet de peated mout? -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden geleden
@bcnx71 en peated mout . En gebruik hierbij een solide gist. Fermentis c70 of de GR 2 of redstar dady
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden geleden
@robbert
OK,
dus ik noteer voor de nodige ingredienten voor peated whisky:
pils mout
rookmout
choco mout
roast
houtsnippers
BC -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden geleden
@bcnx71 vat of hout snippers zijn essentieel in smaak vorming. Is niet alleen kleur. Als de drank uit de ketel komt is deze blank en heeft alleen wat lichte smaak van granen en mout. Het rijpen op hout zorgt voor… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden geleden
@robbert
dank – ik voel nu al aan mijn water dat het een lang verhaal van trial and error wordt, maar dat maakt het ook leuk veronderstel ik.
BC -
@ndré vind forumbericht "Nieuw lid" – leuk 4 maanden, 1 week geleden
-
Ronaldo antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 4 maanden, 1 week geleden
@ndre
Ik heb 12,5 liter sap in vergitingston en half zakje fruit gist net klaar staan ik ben benieud. En waterslot erop. Gr. -
tom182 vind forumbericht "Eerste gebruik allambiek" – leuk 4 maanden, 1 week geleden
-
tom182 vind forumbericht "Eerste gebruik allambiek" – leuk 4 maanden, 1 week geleden
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Eerste gebruik allambiek" – 4 maanden, 1 week geleden
@tom182 die koppelingen hoef je niks aan te doen, hand vast draaien en als ze warm worden sluiten ze prima, mocht er iets damp uitkomen even een stukje vaster doen met een tang
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
@bcnx71 islay achtig als octomore en talisker maak ik zelf door op turf wat uit Schotland komt mijn mout te roken en roosteren. Ik gebruik een groen en zuurmout voor ook omzetting. Een maisch schema in 4 stappen om ook… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste gebruik allambiek" – 4 maanden, 1 week geleden
@tom182 mooie ketel daar kan je lang en veel plezier van hebben. Een nieuwe ketel is over het algemeen schoon er zal alleen wat olie opzitten dat voor de productie en transport er op gedaan is. Het blijft een hardnekkig… Meer lezen»
-
tom182 antwoordde op het onderwerp "Eerste gebruik allambiek" – 4 maanden, 1 week geleden
Dit is wel een topic waar ik op aan kan sluiten. Inmiddels is deze beauty bezorgd: Om te beginnen ga ik dus een keer een stookje met azijn doen, zonder koelwater. Ongeveer 30 minuten met een paar liter mengsel… Meer lezen»
-
@ndré vind forumbericht "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – leuk 4 maanden, 1 week geleden
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 4 maanden, 1 week geleden
@ronaldo
Je zou ook verse Bakkerswinkel kunnen gebruiken, maar ik zou niet weten hoeveel je moet gebruiken, staat vast ergens op het forum
succes
Groet, @ndré😎🥃 -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 4 maanden, 1 week geleden
2 zakjes gist zou voldoende moeten zijn
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 4 maanden, 1 week geleden
Hoi @ronaldo
Het ligt er aan hoeveel filter sap als je hebt, ik gebruik altijd maar 1 zakje fruitgist op 25 liter
groet, @ndré🥃😎 -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 4 maanden, 1 week geleden
@ronaldo
beste kun je de sap in een vergistingsvat met een waterslot doen, doe er (fruit)gist bij om het te laten vergisten, gebruik geen turbo gist.
laat het helemaal uitgisten en de sap daarna destilleren.
succes er mee
Groet, @ndré🥃😎 -
Harryd1969 vind forumbericht "Eerste stook van peated whisky – PPM" – leuk 4 maanden, 1 week geleden
- Meer laden