-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
@robbert
dank – ik voel nu al aan mijn water dat het een lang verhaal van trial and error wordt, maar dat maakt het ook leuk veronderstel ik.
BC -
@ndré vind forumbericht "Nieuw lid" – leuk 4 maanden, 1 week geleden
-
Ronaldo antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 4 maanden, 1 week geleden
@ndre
Ik heb 12,5 liter sap in vergitingston en half zakje fruit gist net klaar staan ik ben benieud. En waterslot erop. Gr. -
tom182 vind forumbericht "Eerste gebruik allambiek" – leuk 4 maanden, 1 week geleden
-
tom182 vind forumbericht "Eerste gebruik allambiek" – leuk 4 maanden, 1 week geleden
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Eerste gebruik allambiek" – 4 maanden, 1 week geleden
@tom182 die koppelingen hoef je niks aan te doen, hand vast draaien en als ze warm worden sluiten ze prima, mocht er iets damp uitkomen even een stukje vaster doen met een tang
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
@bcnx71 islay achtig als octomore en talisker maak ik zelf door op turf wat uit Schotland komt mijn mout te roken en roosteren. Ik gebruik een groen en zuurmout voor ook omzetting. Een maisch schema in 4 stappen om ook… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste gebruik allambiek" – 4 maanden, 1 week geleden
@tom182 mooie ketel daar kan je lang en veel plezier van hebben. Een nieuwe ketel is over het algemeen schoon er zal alleen wat olie opzitten dat voor de productie en transport er op gedaan is. Het blijft een hardnekkig… Meer lezen»
-
tom182 antwoordde op het onderwerp "Eerste gebruik allambiek" – 4 maanden, 1 week geleden
Dit is wel een topic waar ik op aan kan sluiten. Inmiddels is deze beauty bezorgd: Om te beginnen ga ik dus een keer een stookje met azijn doen, zonder koelwater. Ongeveer 30 minuten met een paar liter mengsel… Meer lezen»
-
@ndré vind forumbericht "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – leuk 4 maanden, 1 week geleden
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 4 maanden, 1 week geleden
@ronaldo
Je zou ook verse Bakkerswinkel kunnen gebruiken, maar ik zou niet weten hoeveel je moet gebruiken, staat vast ergens op het forum
succes
Groet, @ndré😎🥃 -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 4 maanden, 1 week geleden
2 zakjes gist zou voldoende moeten zijn
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 4 maanden, 1 week geleden
Hoi @ronaldo
Het ligt er aan hoeveel filter sap als je hebt, ik gebruik altijd maar 1 zakje fruitgist op 25 liter
groet, @ndré🥃😎 -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 4 maanden, 1 week geleden
@ronaldo
beste kun je de sap in een vergistingsvat met een waterslot doen, doe er (fruit)gist bij om het te laten vergisten, gebruik geen turbo gist.
laat het helemaal uitgisten en de sap daarna destilleren.
succes er mee
Groet, @ndré🥃😎 -
Harryd1969 vind forumbericht "Eerste stook van peated whisky – PPM" – leuk 4 maanden, 1 week geleden
-
Dirtbag antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 4 maanden, 1 week geleden
Pekmez vergisting.Ik woon ook dicht bij Ozbaktat om er even binnen te wippen voor wat hobbymateriaal.7 x 2400 gram Gülcan Üzüm Pekmezi van witte druiven.1 x 1300 gram Sebahat Üzüm Pekmezi van blauwe druiven.De hele zwik vanmorgen op de radiator… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
@robbert
Ik wil zeker meer richting Islay. Welke mouten in welke verhouding zou je dan nemen?
Dank!
BC -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
@bcnx71 als je een gerste mout zoals b.v. dergelijke mout als de diastatische brennermalt gebruikt van weyerman kun je met 25 % van de stort een dergelijke verhouding aan . Een roast of geroosterde mout is een heet geeest bijna… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
@robbert hartelijk dank voor deze samenvatting, dat is wat ik wat miste aan het filmpje. misschien er onder plakken? ik heb een kleine 10 liter Vevor distiller, maar ik neem aan dat ik gewoon ratio’s kan nemen van je cijfers.bij… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
@rumo inderdaad het is niet moeilijk.
Nu alleen op zoek naar krakend verse rook mout en choco die bij opening verpakkingen bij de buren in de keuken is te ruiken en mooi hout om op te rijpen.
- Meer laden