-
kena1979 antwoordde op het onderwerp "Diverse houtcubes en chips te koop" – 4 maanden, 2 weken geleden
** Item verkocht **
-
kena1979 vind forumbericht "Diverse houtcubes en chips te koop" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden
-
kena1979 vind forumbericht "T500 te koop + extra spiraal packing" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert vind forumbericht "batch zuur na gisting" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert vind forumbericht "batch zuur na gisting" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Gerst mouten" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden
Filmpje van robbert met whisky maken geeft hele goede uitleg. Aanrader om goed te bekijken.
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden
Beste Frans, Doorgaans wordt voor een granen gebaseerde wort 2 x gestookt. De eerste keer wordt gebruikt om het volume van de hoeveelheid vloeistof te verkleinen en een soort van tussengehalte alcohol te krijgen (ca. 20 a 30 procent). Je… Meer lezen»
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden
dank jullie voor het advies, ik heb de wort (10l) gestookt ph was iets meer dan 4 (grainfather koperen dome) maar had weinig opbrengst, hoogste was 60% na 1,2 l zat ik al op 20% en dan ook gestopt.
-
Skoelie vind forumbericht "Gerst mouten" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@skoelie de graan leverancier of boer weet wat voor type gerst hij / zij heeft. Je hebt gerst met 2 rijige aar en 6 rijige aar. In de brouw en whiskey wereld is dit bekend. Je ziet het ook aan… Meer lezen»
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden
Nog even, en we moeten het ook nog zelf telen 👍 😀
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@jagdhornblaser wanneer je 1 kilo vers mout hebt kun je daar 9 kg max aan ongemout granen aan toevoegen. Je kunt Dus met 10% diastatisch mout toe voor omzetting bij maisschen. MAAR !!!! Beter is 20% mout omdat moderne gemodificeerde… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@jagdhornblaser Oh, gewoon: schroten of malen en dan mee brouwen. Ik doe dat wel vaker: mout van 1 kg graan en dan dat brouwen met een kg meel van hetzelfde of een ander graan. Met gerstmout kan dat goed.
-
Kees22 vind forumbericht "Gerst mouten" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden
@frans17 melkwei is oke . Als ph te laag is dan is beter om het vooraf omhoog te brengen. Rond 4 is voor destilleren oke.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@kees22 mijn huis op 16 graden, dan is mijn vrouw aan onderkoeling overleden of terug naar Thailand 😆
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden
@kevin het is de geur van melkwei en een normale geelachtige vloeistof, ruikt niet beschimmeld, ik ga stoken, dankjewel
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rumo ik heb een grainfather met een koperen dome, dat gaat lukken, bedankt
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden
@robbert het is het zuur van melkwei, als de ph lager is dan 3,4 moet ik die verhogen om de grauwe zweem te voorkomen?
dank - Meer laden