-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 2 weken geleden
@theresa dat blijft voorlopig leeg tenzij jij het kunt gebruiken. Dan haal je het maar op . Is 10 liter vat. Smaak is . Rokerig , zilt , fruitig , scherpje als kruidnagel / peper , choco , vanile . … Meer lezen»
-
rinus55 vind forumbericht "Enthousiast geworden" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden
-
tom182 antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 4 maanden, 2 weken geleden
Bedankt voor jullie reacties; het is de 15 liter whisky alambiek geworden. Zojuist besteld.
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 2 weken geleden
Wat ga je nu doen met het vat ? Nieuwe whisky maken en opnieuw vullen ? Hoe smaakt de whisky hier nu van ?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 2 weken geleden
En poef fles.
IMG_20241227_150332471_HDR.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 2 weken geleden
Grote voorraad kruik.
IMG_20241227_145854523.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 2 weken geleden
Percentage na 4 j in vat gelagerd te zijn is gezakt . dus nu maar op flessen gezet.
IMG_20241227_145823043.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
@bcnx71 ik ben niet bekend met de mouten uit de winkel. Ik maak zelf zware peated smokey whiskey met mout uit eigen ” keuken” . Dus je zal moeten vragen bij de brouw winkels naar een hoog diastatisch mout …. Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
OK, dank, ik heb duidelijk nog veel te leren.
BC -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
@bcnx71 ik heb even moeten nazien want ik kende die mout niet. ( Om hoge kwaliteit te krijgen mout ik altijd zelf )
Maar inderdaad die mout moet zowiezo een diastatische mout aan toegevoegd worden. En daarna een volledig maischen toegepast -
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
dank – dus producten zoals Pauls Malt Thirsty Thistle (uit respect voor de Stookwinkel geen link naar een andere webshop) moeten nog met andere mout gemengd worden?
Dank,
BC -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
@bcnx71 50ppm is geen probleem als je de verhoudingen maar goed hebt. Meestal heef een dusdanig geeeste malt weinig of niets aan enzymatische werking waardoor je zetmeel niet of niet voldoende wordt omgezet tijdens het maischen en heb je daarnaast… Meer lezen»
-
bcnx71 posted a new topic "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
Hoi, in de howto van de Stookwinkel wordt er verwezen naar PPM for peated whiskies en dat beginners beter zouden beginnen met 20 PPM. Ik begin kortelings aan mijn eerste stook. Zou het alsnog een probleem zijn te beginnen met 50… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "krijg geen destilaat uit stook ketel" – 4 maanden, 2 weken geleden
Shalom SwabberAls ik je goed begrijp heb je een ketel van ongeveer 12 liter die een vloeistof met water + alcohol bevat. Je stookt en er komt stoom uit je alambiek ipv vloeistof.Je stookt van 20 tot 90 graden. (We… Meer lezen»
-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "krijg geen destilaat uit stook ketel" – 4 maanden, 2 weken geleden
@swabbertje
Zijn alles verbindingen gasdicht? Ontsnapt de alcoholdamp niet ergens?
-
rinus55 vind forumbericht "Drank serie" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "krijg geen destilaat uit stook ketel" – 4 maanden, 2 weken geleden
@swabbertje als jou temperatuur op brug boven de 78,3 graden is en jou koel spiraal voldoende lang is en gekoeld is naar rond 20 graden zou jou ketel moeten werken. Als in de ketel zelf temperatuur rondom de 90 graden… Meer lezen»
-
swabbertje antwoordde op het onderwerp "krijg geen destilaat uit stook ketel" – 4 maanden, 2 weken geleden
@robbert dus ijs in het water of?. want het staat op de buiten kraan het water zelf is maar een graad of 7
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "krijg geen destilaat uit stook ketel" – 4 maanden, 2 weken geleden
@swabbertje zo te horen jeb je te weinig koeling waardoor je alleen damp krijgt en niet voldoende condensatie hebt
-
swabbertje antwoordde op het onderwerp "krijg geen destilaat uit stook ketel" – 4 maanden, 2 weken geleden
@robbert ik heb een pan van circa 12 liter hier in kook ik het, dan heb ik een koperen buis die omhoog gaat en overgaat naar een koperen spiraal met 3 windingen in een vat koud water wat ik konstant… Meer lezen»
- Meer laden