-
OptiCase antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 5 maanden geleden
@robbert Ben nu met een aantal Absinthen bezig maar mijn volgende whisky project wordt inderdaad met verse producten. Ik volg je tip.
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden
@robbert alle informatie is toch zinvol. Je zei ook vroeger altijd tegen mij wanneer iedereen mout bij van Rijn en van der Kooy koopt heeft iedereen zelfde doorsnee smaak. Je noemde het een Heineken effect .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden
@theresa Workshop zou vorig jaar maar ik heb nooit meer iets erover gehoord. Schijnbaar te weinig animo. Mouten als filmpje moet ik dagen achter elkaar mee bezig neemt veel tijd . Misschien een reeks foto’s handiger . Maar ik merk… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden
@robbert Haha, ik weet wat jij kunt maken. Hetgene is dat voor in het begin of voor degene die niet zelf wilt mouten en eesten is dat geen slechte mout om te gebruiken. Maar de P.P.Ms van het mout… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden
@robbert tijd dat je weer een workshop gaat geven Rob. En geen korte tini filmpje maar een demo zulks als de whiskey filmpjes en dat over mouten en hoe je eest maar ook de verschillende dat de smaakjes anders uitkomen.
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden
@robbert wat raadt je me dan aan: 100% voor peated mout gaan of toch mengen met andere mouten?
dank,
BC -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden
@bcnx71 alchemist heeft inderdaad 100 % peated stort gebruikt zonder andere mouten. Zelf gebruik ik 60 % peated / smoke maar ik eest op schotse turf en deel eiken waarmee ik zeer dicht bij octomore en old pulteney kom. Maar… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden
@alchemist dan is pauls malt toch vrij licht nog in rook / peated smaak. ( Ik heb dat nooit gebruikt Je weet wat ik gebruik . Daarmee weet ik waar ik aan toe ben ) ( denk aan ” mindfuck… Meer lezen»
-
Bazz vind forumbericht "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – leuk 5 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 5 maanden geleden
Welkom Tom,
Wat wil je gaan maken? -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden
@robbert Pauls Malt Thirsty Thistle heb ik in het verladen vaker gebruikt met 100% stort, heeft nog genoeg diastatisch vermogen om in ieder geval zichzelf om te zetten. Het is trouwens een van mijn favorieten als het aankomt op geturfde… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden
@robbert
stel dat je qua rokerigheid richtying een Lagavulin of Ardbeg wil, is het dan nog altijd de verhouding die je aangaf of moet je dan eerder naar 100% peated mout gaan?
Dank!
BC -
Handigehenkie antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 5 maanden geleden
@robbert
hartstikke bedankt voor de leerzame tips! Ik zal vanmiddag nog eens even wat rondneuzen naar receptjes. Ik denk dat het dan wel moet lukken, en anders laat ik wel weer even wat horen:)
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 5 maanden geleden
Welkom Tom, veel plezier hier.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 5 maanden geleden
@ronaldo het borrelen wil niet zeggen dat uw vergisting klaar is.
Hoe lang staat het?
Wat is het SG? -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 5 maanden, 1 week geleden
Nederlandse naam Latijnse naam Engelse naam Alcoholpercentage Absint alsem Artemisia absinthium Wormwood 50% – 75% Amerikaanse wolfspoot Lycopus virginicus Bugleweed 50% – 60% Baardmos Usnea Usnea 60% – 95%… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 5 maanden, 1 week geleden
@handigehenkie als je onder ” bitter” zoekt zul je vast meer recepten vinden . Ik heb door de jaren heen diverse geplaatst. Ook een paar in filmpjes . Er is ergens ook een scheeps bitter ,/ schippers bitter en een… Meer lezen»
-
Ronaldo antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 5 maanden, 1 week geleden
Help, ik heb mijn sap in vergisting vat gedaan borrelen is nu klaar, heb het alcohol percentage gemeente en kwam uit op 0 %, wat kan ik nou doen? suiker toevoegen en nog wat fruitgist en dan maar weer wachten?… Meer lezen»
-
Handigehenkie antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 5 maanden, 1 week geleden
@bazz Enorm bedankt voor de reactie als eerste, een beginnersvraag wellicht maar waarom eerst verdunnen voor het oplossen? Of is de alcohol op zo’n percentage wat te aggressief? Ik ga het recept zeker eens proberen:) Recepten met zoethout lijkt me… Meer lezen»
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 5 maanden, 1 week geleden
Deze heb ik in mijn receptenboekje staan, zelf heb ik deze (nog) niet gemaakt. KRUIDEN BITTER Ingrediënten: 1 liter basis alcohol, jouw 93% zou ik verdunnen naar een lager alcohol percentage 40% 20 g jeneverbessen 10 g korianderzaad 10 g… Meer lezen»
- Meer laden