-
Murmillo vind forumbericht "Nieuw lid" – leuk 5 maanden, 1 week geleden
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen!" – 5 maanden, 1 week geleden
@ronald1963 welkom en veel plezier hier.
Na 5 berichten die je moet plaatsen kun je foto’s toevoegen. Dit ter voorkomen van scam. -
Murmillo vind forumbericht "Even voorstellen!" – leuk 5 maanden, 1 week geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Hallo luitjes" – leuk 5 maanden, 1 week geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden
@kevin beide mouten hebben eigen karakter . Een peated is op turf geeest een smoke brengt vaak zwaardere rook smaken mee. Een peat mout zal meestal op turf zijn gerookte een smoke op hout of kool. . Zelf gebruik… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 5 maanden, 1 week geleden
@ronald1963 beta amylase zet zetmeel om in disaccharide als maltose, alfa amylase breekt ketens in polysaccharide als in amylose en amylopectines dat maakt deze beter vergistbaar . Gebruik je beide saccharides krijg je betere omzetting en bredere smaak aan de… Meer lezen»
-
Ronald1963 antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 5 maanden, 1 week geleden
@alchemist wat ik nog heel vaak lees, maar niet het verschil in weet is alfa of bèta amylase. Zij zouden na elkaar tijdens het maichen en onder een andere temperatuur moeten worden toegevoegd. Bèta amylase zie ik ook vrijwel nergens… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden
@kevin
OK, da’s wat ik vroeg. thanks!
effe kijken of ik dat allemal bij mekaar besteld krijg.
BC -
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen!" – 5 maanden, 1 week geleden
Welkom en veel plezier hier op het forum! Harry
-
Harryd1969 vind forumbericht "Even voorstellen!" – leuk 5 maanden, 1 week geleden
-
Ronaldo antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 5 maanden, 1 week geleden
Het borreld constant lekker door het waterslot heen, geweldig. Hoe lang duurt het vergisten ongeveer?
-
Ronald1963 posted a new topic "Even voorstellen!" – 5 maanden, 1 week geleden
Hoi mede-stokers. Ik ben Ronald en in 2024 gestart met drank stoken. Dit doe ik samen met een vriend aangezien we beiden wel van een borrel houden😜. Wij zijn nog echte beginnelingen, maar niettemin zeer gemotiveerd. Begin 2024 begonnen met… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden
@bcnx71 geen rookmout. Wel de peated mout. Rob bedoeld een met turf gerookte mout, dus peated
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden
@kevin ik had eerder verwezen naar Pauls Malt Thirsty Thistle – Heavy Peated Distilling Malt 5 kg . lijkt me dan de geschikte mout. het is me nu alleen niet duidelijk of Robbert dan bedoelt dat ik uiteindelijk dit nodiog heb:… Meer lezen»
-
Ferry_h antwoordde op het onderwerp "Hallo luitjes" – 5 maanden, 1 week geleden
Ondertussen alles vorige week binnen gekregen.Gisteren een Striping Run gedaan met als resultaat 7L (Rum wash)Even wachten tot de andere 2 batches zijn uit vergist en dan herhalen.Als dat klaar is ben ik benieuwd naar de Spirit Run. 07a7e514-e0df-4ae0-8316-457f1cc5dbb8.jpeg
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden
@bcnx71 rookmout is vaak op hout gerookt. Peated is op turf gerookt.
De eerste geeft meer de ‘Hemaworst’ rook. De peated is wat terugkomt in de islay whisky’s.
Dus wel degelijk groot verschil. -
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden
@robbert
is rookmout niet de peated mout? -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden
@bcnx71 en peated mout . En gebruik hierbij een solide gist. Fermentis c70 of de GR 2 of redstar dady
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden
@robbert
OK,
dus ik noteer voor de nodige ingredienten voor peated whisky:
pils mout
rookmout
choco mout
roast
houtsnippers
BC -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden
@bcnx71 vat of hout snippers zijn essentieel in smaak vorming. Is niet alleen kleur. Als de drank uit de ketel komt is deze blank en heeft alleen wat lichte smaak van granen en mout. Het rijpen op hout zorgt voor… Meer lezen»
- Meer laden