-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 2 weken geleden
@robbert hartelijk dank voor deze samenvatting, dat is wat ik wat miste aan het filmpje. misschien er onder plakken? ik heb een kleine 10 liter Vevor distiller, maar ik neem aan dat ik gewoon ratio’s kan nemen van je cijfers.bij… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 2 weken geleden
@rumo inderdaad het is niet moeilijk.
Nu alleen op zoek naar krakend verse rook mout en choco die bij opening verpakkingen bij de buren in de keuken is te ruiken en mooi hout om op te rijpen.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 2 weken geleden
@robbert je heb het al vaak gezegd maar zo simpel is het. Lekker kort en duidelijk.
PS ik heb het recept wel opgeslagen dan kan ik het nog eens in een commentaar plakken 😉 -
RuMo vind forumbericht "Eerste stook van peated whisky – PPM" – leuk 5 maanden, 2 weken geleden
-
RuMo vind forumbericht "Eerste stook van peated whisky – PPM" – leuk 5 maanden, 2 weken geleden
-
RuMo vind forumbericht "Eerste stook van peated whisky – PPM" – leuk 5 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 2 weken geleden
@bcnx71 3 kg pils mout , 3 kg rookmout , 1 kilo choco mout en 1 kg roast . 25,5 liter water van 57 graden daar roer je de mout doorheen . Dan zal temperatuur na toevoegen iets zakken. Maar… Meer lezen»
-
rinus55 vind forumbericht "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – leuk 5 maanden, 2 weken geleden
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 2 weken geleden
@robbert
hoe werkt die “3 : 3 : 1:1 ” verhouding precies?
Dank,
BC -
Brenner antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 2 weken geleden
@lemmy . Ik zeg dat de mouten die je kan kopen die peated zijn op een lage temp zijn geeest zijn.Mocht ik dat fout hebben zie ik graag een link voorbij komen. Ik twijfel ook niet aan roberts kennis mischien… Meer lezen»
-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 2 weken geleden
@brenner Bij lage temperaturen komen enkel bepaalde phenolen over. Met hogere temps afbrand van de turf worden er andere phenolen gevormd en andere verbindingen (cresol, guaiacol etc). Deze kun wel wat maar niet te veel terugkoelen. Dus zul je warmer moeten… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 2 weken geleden
@brenner de grote fabrikanten stellen hun eigen specifieke voorwaarden aan de toegeleverde mout . En in veel gevallen is ook de contractuele afspraak dat het aan hun geleverde product ook niet aan anderen wordt geleverd. Zo zal crisp ook zijn… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 2 weken geleden
Wat ik gezegd heb is dat het proces wat jij beschrijft over karameliseren en enzym werking verliezen niet aan de orde is bij peated mout. Crisp maltings maakt mout voor de helft van de Highland stokerijen als mede Islay…. Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 5 maanden, 2 weken geleden
@manonh82
In dat geval : zie antwoord van Robbert hierboven.
Misschien je recept even laten weten dan krijg je zeker richtlijnen over wat er foutliep. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 2 weken geleden
@brenner ik luister zeker naar iedereen. Maar jij zegt dat er niets gebeurd in het proces. Wanneer je een mout eest op lage temperatuur dan blijft het diastatisch . Maar op hoge temperatuur gaat het drastisch achteruit. Dat geld ook… Meer lezen»
-
ManonH82 antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 5 maanden, 2 weken geleden
@psycat dat laatste inderdaad. Stolen wordt de volgende fase 😊
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 2 weken geleden
@robbert als je net zo veel moeite neemt om mensen hun post te lezen als je in je drank steekt kun je mischien iets inhoudelijker reageren. Al heb ik soms ook het idee dat je gewoon graag oreert en vooral… Meer lezen»
-
mau vind forumbericht "Gelei vorming" – leuk 5 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 5 maanden, 2 weken geleden
@manonh82 suikers en veel aanwezige pectine in het fruit zorgen voor de gelering.
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 5 maanden, 2 weken geleden
Hello Manon
Kan je iets meer uitleg geven ?
Is dit in je fermentatie of na het overhalen ? Of macereer je gewoon fruit en suiker in alcohol ?
- Meer laden