-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Mn rogge ontmaagding" – 5 maanden, 3 weken geleden
@robbert ben met rogge bezig geweest, geen idee wat ik fout heb gedaan maar de mash lijkt wel dikke stijfsel en meurt, 2e emmer was goed maar vrij scherp van smaak. heb geen suiker of dergelijke gedaan, alleen rogge en… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 5 maanden, 3 weken geleden
@tom182 kijk maar eens naar de Tiny Alquitara filmpjes van Robbert, hij gebruik daar in een 1 liter alquitara. Dus wat kan je daarmee, de recepten mogelijkheden zijn eindeloos en lukt dat, kijk naar de filmpjes probeer zelf en oordeel. … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
@skoelie des te grotere hoeveelheden des te makkelijker gisting verloopt . Als je 1000 liter vergist zou 1500 gram volstaan . Bij kleinere hoeveelheden. ( Momenteel is de 25 liter gistton beetje de norm geworden door de hobby winkels) gebruik… Meer lezen»
-
william antwoordde op het onderwerp "Beste wensen met recept" – 5 maanden, 3 weken geleden
Fijne feestdagen, en het wordt voor deze dagen Charentes, Porto, Baileys chocolade, oude geuze Boon 1916/1917, Eigen donker bier, Rum, Sterkte met fruitige ondertoon. (Appel uit eigen tuin)
-
Harryd1969 vind forumbericht "Highlands – Dalwhinnie" – leuk 5 maanden, 3 weken geleden
-
Harryd1969 vind forumbericht "Enthousiast geworden" – leuk 5 maanden, 3 weken geleden
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "geen constante temperatuur tijdens gisten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@rumo heb je een link naar die regelaar?
Dank! -
Robbert antwoordde op het onderwerp "geen constante temperatuur tijdens gisten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@bcnx71 er zijn momenteel gisten te koop die geen problemen hebben met lage of hogere temperaturen en ook niet met schommelingen. Dus dat kan een oplossing zijn maar desondanks is het beter om temperatuur constant te houden. Het heeeft namelijk… Meer lezen»
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
@robbert pitch 4g Bruggeman per liter is natte gist neem ik aan, 2g droog?
-
tom182 antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 5 maanden, 3 weken geleden
@rumo Oh 2,5 liter is inderdaad een heel kleintje; wat maak je daar dan mee? En hoeveel hou je dan uiteindelijk over? Om wat te experimenteren is een kleine batch wel handig natuurlijk, maar lukt dat wel goed?
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
@robbert als het over meningen gaat heeft meestal niemand gelijk of iedereen een beetje. Sterker nog het zou me niet verbazen als topic starter een goed resultaat haalt met mouten van de swean. Daarom deel ik het ook als mijn… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "geen constante temperatuur tijdens gisten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@bcnx71 van warmte variaties krijgen je gist vriendjes alleen maar stres. Bij zulke temperatuur verschillen zou je kunnen overwegen om een gistkast te maken bijv. van een oude koelkast. Als mijn emmer op een koele plek staat dan doe ik… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "geen constante temperatuur tijdens gisten" – 5 maanden, 3 weken geleden
Welkom! Bij bier is het sws handig om te kunnen sturen met je tempratuur. Dus ik zou het maken van een gistkast je adviseren. Er zijn op het internet verschillende filmpjes en instructies hoe dat moet. Een koelkast een inkbird… Meer lezen»
-
bcnx71 posted a new topic "geen constante temperatuur tijdens gisten" – 5 maanden, 3 weken geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Enthousiast geworden" – leuk 5 maanden, 3 weken geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Enthousiast geworden" – leuk 5 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 5 maanden, 3 weken geleden
@tom182 15 liter alembiek is prima om mee te beginnen. Whiskey ui of Alembiek. Wil je wat bredere Alquitara potstill als je ook wat met fruit wil gaan doen.
-
Harryd1969 vind forumbericht "Beste wensen met recept" – leuk 5 maanden, 3 weken geleden
-
Harryd1969 vind forumbericht "Beste wensen met recept" – leuk 5 maanden, 3 weken geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 5 maanden, 3 weken geleden
@tom182 Ja, de hop smaak stook je er bijna niet uit. En ja, bier maken lijkt op whisky maken maar dan heel anders 😉 De keuze van een ketel is heel persoonlijk, want wat wil je maken, wat vind jij… Meer lezen»
- Meer laden