-
Skoelie vind forumbericht "Gevraagd: koperen alambiek met condensor voor de T500" – leuk 5 maanden, 3 weken geleden
-
OptiCase antwoordde op het onderwerp "Destillaat/stoker gezocht" – 5 maanden, 3 weken geleden
Hier worden alleen verhalen uit de oude doos gehaald. Niemand stookt hier prive en illegaal, zouden we ook nooit doen! het is ook een hypothetisch forum jongens
-
OptiCase antwoordde op het onderwerp "Troeble Gin" – 5 maanden, 3 weken geleden
Beetje bij beetje versterken met hoger alcohol percentage, wordt hij vanzelf mooi helder weer. Soms zijn een paar druppels pure wodka al genoeg
-
OptiCase antwoordde op het onderwerp "Gevraagd: koperen alambiek met condensor voor de T500" – 5 maanden, 3 weken geleden
Jes hij is binnen en ziet er top uit! Dank je wel voor snelle service
-
OptiCase antwoordde op het onderwerp "Stoken op Vermogen welke vesie" – 5 maanden, 3 weken geleden
met een kleine beetje alles is een gevoel, de T500 (of G30) met koperen dome en condensor. Kom je een heel eind mee en stookt redelijk makkelijk
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
@brenner dat is nadeel van de moderne hobby stoker dat ze geen mout zelf maken ze zijn nu overgeleverd aan de algemene smaak en het is ” knippen en plakken” . Moeilijk maken wat makkelijker kan. In de buurt komen… Meer lezen»
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
@brenner Het is zeker niet mijn bedoeling een exacte kopie te maken, dat lukt toch niet. Het gaat mij om eenzelfde smaakbeleving te creëren.
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
@brenner Thnx!
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
Mash is wel te downsizen maar het rijpen niet. Topic starter geeft aan zijn mout te willen kopen. Wanneer je pale mout en Vienna mengt kom je altijd wel in de buurt van de juiste pH. Zelf zou ik voor… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
@brenner ph sturing is altijd verstandig. Immers met een groenmout of een zuurmout zal je snel buiten de grens komen waarin enzym werking optimaal is. Een zware mout eesting geeft laag of geen actief enzym en hogere ph dan moet… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
Mwah maish pH aansturen is opzich altijd slim maar zeker niet nodig hoor als je uur op 65C houd en niet te zuinig pitched gist je met d53 of m1 zeker wel naar de 1000. Ik weet niet of de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Beste wensen met recept" – 5 maanden, 3 weken geleden
@psycat inderdaad yule staat voor de deur . Daar drink ik graag een borrel op. Even zien wat het gaat worden. De keuze is reuze. Maar ik denk toch een absint of genepi of ik heb nog een goede champagne… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Beste wensen met recept" – 5 maanden, 3 weken geleden
@rummy-dummy ook fijne feestdagen gewenst en bedankt voor je recept.
de rest van het forum ook fijne feestdagen -
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Hallo allen!" – 5 maanden, 3 weken geleden
welkom en veel lees plezier
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
@brenner fermentis m1 is een prima gist maar is jou beslag gelijk aan ? Ik zou eerst kijken wat voor mout keuze er wordt gebruik en ph waarde van het mout . Immers de mout uit winkel zal toch iets… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
Toen ik daar was werd er verteld dat er gist van mauri gebruikt werd. Die komt overeen met fermentis m1. Ik heb ook een slurrie vrachtwagen zien aanrijden daar. Maar m1 is een gist die het goed doet bij langere… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
@kevin ik ben niet bekend met de commerciële mouten uit de winkel. Ik zie daar in veel bier mouten voorbij komen die gebruikt worden voor whiskey. Misschien is het niet onverstandig om bij commerciële mouten voor een dergelijke whiskey een… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
@robbert zou nog een aandeel zuurmout toevoegen ook helpen?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
@brenner De gelaagdheid komt van vrij zure vergisting dat kun je stimuleren met zoals ik zei secondaire pitch met een melkzure gist . En mout soort is belangrijk ik zou een mout maken en niet te zwaar eersten . Licht… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
Laten staan heeft inderdaad risico maar het word door sommige grote jongens ook gedaan. Ardberg heeft een expressie bijvoorbeeld. Maar het is inderdaad veiliger om meteen te stoken. Rustig vergisten zorgt voor mee fruitige smaken maar bij dalwinnie proef je… Meer lezen»
- Meer laden